شناسایی و اولویت بندیهای موانع کارآفرینی روستایی در مناطق مرزی سیستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نوین در مدیریت مرز
  • کد COI اختصاصی: MARZJRL01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام ایمانی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه محقق اردبیلی

سمانه سارانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

راه اندازی و گسترش کسب وکار خانگی در مناطق روستایی با موانع متعددی (همانند ضعف در تامین مالی ، حمایت نکردن دولت ، ضعف در بازاریابی ، نبود قوانین مرتبط ، پایین بودن سطح تجربه و مهارت صاحبان کسب وکار، مسائل فرهنگی ، ضعف در زیرساخت ها و غیره) مواجه است . بر همین اساس و با توجه به این که تاکنون، مطالعه ویژه ای در سطح روستاهای مرزی سیستان در زمینه بررسی موانع فرآوری کسب وکارهای خانگی روستایی انجام نگرفته و شناخت علمی بسیار اندکی در این زمینه برای برنامه ریزی در راستای راهاندازی و گسترش چنین کسب وکارهایی وجود دارد؛ لیکن ، این مطالعه باهدف کلی واکاوی موانع فرآوری کارآفرینی در مناطق روستایی انجام پذیرفته و درصدد است تا با اتخاذ موانع فرآوری این واحدها، بتواند گامی مفید و موثر در جهت گسترش و توسعه کارآفرینی خانگی در نواحی روستایی بردارد. نتایج حاصل از مقایسه زوجی شاخص ها و اولویت بندی معیارها برای بررسی گویه های موانع نهادی کارآفرینی بیانگر آن است که از بین شاخص های کلیدی موردتوجه ، بیشترین وزن را وجود افراد متخصص در زمینه راهاندازی کسب وکارهای جدید با وزن ۱۹۸/۰ و کمترین وزن را زیرساخت مناسب ارتباط مخابراتی با وزن ۰۳۶/۰ حاصل از مقایسه زوجی را بین شاخص های موردتوجه به خود اختصاص می دهند همچنین نتایج حاصل از مقایسه زوجی شاخص ها و اولویت بندی معیارها برای بررسی گویه های موانع اقتصادی کارآفرینی بیانگر آن است که از بین شاخص های کلیدی موردتوجه ، بیشترین وزن را نداشتن پشتوانه مالی و پس انداز کافی در زمینه راهاندازی کسب وکارهای جدید با وزن ۲۷/۰ و کمترین وزن را تنوع منابع درآمدی و عدم تنوع در فعالیت اقتصادی روستا با وزن ۰۲۱/۰ حاصل از مقایسه زوجی را بین شاخص های موردتوجه به خود اختصاص می دهند. نتایج حاصل از مقایسه زوجی شاخص ها و اولویت بندی معیارها برای بررسی گویه های موانع اجتماعی کارآفرینی بیانگر آن است که از بین شاخص های کلیدی موردتوجه ، بیشترین وزن را وجود مهارت پایین نیروی کار در زمینه راهاندازی کسب وکارهای جدید با وزن ۲۱۳/۰ و کمترین وزن را عدم تمایل جوانان به اشتغال در روستا با وزن ۰۲۹/۰ حاصل از مقایسه زوجی را بین شاخص های موردتوجه به خود اختصاص می دهند.

کلیدواژه ها

کارآفرینی ، مرزی، سیستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.