تبیین نظری مولفه های شهر الکترونیک برای مدیریت هوشمند شهرهای مرزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نوین در مدیریت مرز
  • کد COI اختصاصی: MARZJRL01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد حسنعلی زاده

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

شهر الکترونیک شهری است برای همه ، با امکانات به روز و کارآمد که در آن ترافیک نیست ، شلوغی نیست ، ازدحام مشکل بزرگی نیست ، معلولان در آسایش هستند. در شهر الکترونیک ایده آل شهروندان برای کاری جز تفریح از خانه خارج نمی شوند و هیچ محدودیت زمانی و مکانی ندارند. در شهر الکترونیک مرزهای جغرافیایی چندان معنایی ندارد. شهر الکترونیک می تواند با کم کردن هزینه ها و ایجاد نظم اقتصادی این امکان را برای کشور ایجاد کند تا سرمایه های ملی را با حداکثر بهره وری استفاده کند و هزینه های جانبی را که می توان در آن صرفه جویی کرد، کاهش داد تا سرمایه در جای خود قرار گیرد و به رشد اقتصادی و صنعتی کشور کمک کند. شهرهای الکترونیکی نرم افزار و سخت افزار موردنیاز را برای دسترسی شهروندان به پایگاههای خدمات دولتی و بخش خصوصی بر روی اینترنت در تمامی اوقات شبانه روز فراهم می آورند. ایجاد شهر الکترونیکی آثار بسیار سودمندی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی برای اداره شهر و شهروندان به دنبال خواهد داشت . پژوهش حاضر نیز باهدف شناسایی عوامل و مولفه های شهر الکترونیک برای مدیریت هوشمند شهرهای مرزی انجامشده است . روش پژوهش حاضر از نوع کیفی با رویکرد نظری و بنیادی است . ازاین رو مبانی نظری و تجارب سایر کشورها در زمینه شهر الکترونیک با استفاده از روش اسنادی و کتابخانه ای گردآوریشده است . در ادامه عوامل و مولفه های شهر الکترونیک با روش استنباطی از مبانی نظری و تجارب پژوهش استخراجشده است . نتایج نشان داد که مولفه های شهر الکترونیک در ۳ عامل زیرساخت های فنی الکترونیک ، سیستم ها و خدمات الکترونیکی و نیز آمادگی سازمانی شهرداری قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

شهر الکترونیک ، مولفه های شهر الکترونیک ، مدیریت هوشمند، شهرهای مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.