محاسبه نرخ بازگشت سرمایه مدل اطلاعاتی ساخت (BIM)در پروژههای زیربنایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)
  • کد COI اختصاصی: BIMCONF05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید شاه حسینی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست ، دانشگاه صنعت ی امیرکبیر، تهران، ایران،

محمدحسین سلیمی

دانشجوی دکتر ی مهندس ی و مدیریت ساخت ، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست ، دانشگاه صنعت ی امیرکبیر، تهران،ایران،

محمدحسین تمنایی فر

دانشجوی دکتر ی مهندس ی و مدیریت ساخت ، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست ، دانشگاه صنعت ی امیرکبیر، تهران،ایران،

چکیده

باوجود مزایای بالقوه ای که مدلساز ی اطلاعات ساخت در پروژههای زیربنایی دارد، این فناوری کماکان جایگاه مناسب خود را در این پروژهها پیدا نکرده است . به نظر می رسد علت اصلی استفاده محدود از این فناوری در پروژههای زیربنایی تصور نادرست پرداخت هزینه ها ی بالا برای پیاده ساز ی فرآیندها ی مدلسازی اطلاعات ساخت در پروژه در قبال دریافت منافع و سود کم از این فناوری است . هدف از تدوین این مقاله ارائه مدلی به منظور محاسبه هزینه های صرفه جویی شده ناشی از بکارگیری مدل اطلاعاتی ساخت در پروژه، تعیین نرخ بازگشت سرمایه (ROI) و توجیه سرمایه گذاری برای پیاده ساز ی این فناوری در پروژهها ی زیربنایی است . در این پژوهش ابتدا مفاهیم حاکم بر مدلسازی اطلاعات ساخت و تجربیات بکارگیری این فناوری در پروژههای زیربنایی بیان می شود. سپس به بررسی روشهای تعیین نرخ بازگشت سرمایه پرداخته و مدل یکپارچه تعیین نرخ بازگشت سرمایه مدل اطلاعاتی ساخت بیان می شود. در انتها با استفاده از مدل مطرحشده، هزینه ها ی صرفه جویی شده و نرخ بازگشت سرمایه مدل اطلاعاتی ساخت در پروژه زیربنایی خط انتقال آب به دست می آید.

کلیدواژه ها

مدلسازی اطلاعات ساخت ، نرخ بازگشت سرمایه ، پروژههای زیربنایی ، مدل یکپارچه .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.