ارزیابی اثرات به کارگیری مدلسازی اطلاعات ساختمان برکاهش ضایعات ساختمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)
  • کد COI اختصاصی: BIMCONF05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرهام جعفری

دانشجوی دکتری مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

سینا علیدوستی

کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه تهران جنوب

مهدی روان شادنیا

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

پسماند تولید شده در طول فرآیند ساخت و تخریب به یک چالش بزرگ در توسعه پایدار تبدیل شدهاست زیرا منجر به تخریب محیط زیست می شود. مدیریت مناسب زباله های ساخت وساز و تخریب یک فرآیند پیچیده بوده و مستلزم توسعه برخی استراتژی ها و ابزارها می باشد. مدلسازی اطلاعات ساختمان به عنوان یک تکنولوژی جدید می تواند در به حداقل رساندن این ضایعات تاثیر شایانی داشته باشد.در این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات به کارگیری مدلسازی اطلاعات ساختمان بر کاهش ضایعات ساختمانی ، پس از مرور ادبیات تحقیق ، به احصا شاخص ها و عوامل پرداخته است . هم چنین جهت گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه بهره برده است .جامعه آماری با استفاده از فرمول کوکران تعیین و شامل تمام ارکان درگیر در پروژههای عمرانی در سطح شهر تهران است . روایی پرسشنامه توسط خبرگان تایید گردید. سنجش پایایی نیز بااستفاده از آلفای کرونباخ (۹۷,۰ ) محاسبه شده است . سپس به منظور صحت سنجی شاخص ها اقدام به پیاده سازی آنها در پروژه واقعی شد که با استفاده از خروجی های مدل شده در نرمافزار اتودسک و تطبیق این خروجی ها به یافتن تداخلات پروژه در محیط نویس ورک پرداخته شد.پس از ارزیابی شاخص های احصا شده و وزن دهی آنها سه شاخص طراحی نامناسب منجر به تغییرات در فاز طراحی ، خطای سفارش در فاز تدارکات و تغییرات طراحی و دوباره کاری در بخش اجرا بیش ترین اهمیت را نسبت به سایر شاخص ها کسب کردند. هم چنین ملاحظه شد که به کارگیری مدلسازی اطلاعات ساختمان می تواند با صرف هزینه ای معادل ۲۰ درصد هزینه دوباره کاری به اجرا در آید که نتایج آن به صورت کمی در این پژوهش آورده شده است .

کلیدواژه ها

ارزیابی ، مدلسازی اطلاعات ساختمان، کاهش ضایعات ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.