شناسایی و اولویت بندی مسائل و چالش های عملکردی و گفتمانی در فرآیند حضور گروه های دانشجویی در گردشگری جنگ (اردوهای راهیان نور)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات دفاع مقدس و نبردهای معاصر، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_SDSCB-4-7_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان سجادی مهر

دانشجوی دکترای مدیریت بحران، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران؛ sasansajadi۴@gmail.com

علی بهرامی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه جامع امام حسین، تهران، ایران؛ a.bahrami۹۱۶@gmail.com

محمدمهدی مهتدی

استادیار گروه مدیریت سیستم، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه جامع امام حسین، تهران، ایران؛ mohtadi@ihu.ac.ir

چکیده

یکی از ضروری ترین لوازم در جهت حفظ، جلوگیری از انحراف و ارتقای هر پدیده ای، ارزیابی مستمر آن پدیده و استخراج مشکلات و چالش های موجود و تلاش در برطرف کردن آنهاست. راهیان نور نیز به عنوان مهم ترین فناوری نرم بهره برداری از ثروت عظیم دفاع مقدس، از این قاعده مستثنا نیست و هر روز نیاز به ارزیابی و حرکت به سوی نوبه نو شدن دارد. این پژوهش با هدف ارزیابی و استخراج شبکه مسائل راهیان نور دانشجویی، انجام شده است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر نوع داده ها و تجزیه وتحلیل آن ها در زمره پژوهش های ترکیبی قرار می گیرد. جامعه آماری تحقیق شامل مسئولین اردویی بسیج دانشجویی استان ها، مسئولین نهادها و قرارگاههای استانی و کشوری مرتبط با موضوع و مسئولین کاروان های اعزامی به اردوهای راهیان نور دانشجویی است. در فاز نخست برای جمعآوری دادههای موردنیاز از مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۱۱۵ نفر از اعضای جامعه آماری و برای تجزیه وتحلیل دادهها از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. این یافتهها با استفاده از پنل خبرگی اعتبارسنجی شدهاند و بر مبنای یافتههای مزبور یک پرسشنامه مقایسات زوجی تهیه شده و برای جمعآوری دادههای مورد نیاز فاز دوم از آن استفاده شده است. در این فاز از پژوهش، پرسشنامه مزبور مجددا در اختیار بیست نفر از اعضای جامعه آماری قرار گرفته و دادههای جمعآوری شده با استفاده از روش مقایسات زوجی تجزیه وتحلیل شدهاند. نتایج پژوهش نشان داد عواملی همچون نگرش و دیدگاه کلی در مورد اردوی راهیان نور دانشجویی، برنامه ریزی های اجرایی پیش از اردو، وسیله نقلیه و مسیر و اسکان، خدمات رفاهی، ضعف اجرایی مسئولین کاروان ها، ضعف در راهبری و پشتیبانی راهیان نور دانشجویی، تغذیه و سلامت محورهای کلی مسائل پیش روی سفرهای راهیان نور دانشجویی در حوزه عملکردی میباشند و از موضوعاتی همچون ضعف معرفتی مسئولین کاروان ها و ضعف مولفه های محتوایی راهیان نور دانشجویی میتوان به عنوان مسائل اساسی پیش روی این سفرها در سطح گفتمانی نام برد.

کلیدواژه ها

گردشگری جنگ, راهیان نور, دانشجویان, نظام مسائل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.