ارائه مدل مفهومی مدیریت کیفیت زنجیره تامین (SCQM) و بررسی وضعیت آن در صنعت خودروی ایران (مطالعه ی موردی: پروژه تندر۹۰ شرکت ایران خودرو)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت صنعتی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IMJT-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صفری

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، ایران

امید محبی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران، ایران

چکیده

امروزه شرکت ها ناگزیرند برای ارتقاء کیفیت محصول خود، همکاری های گسترده و تنگاتنگی با دیگر شرکت های درگیر در زنجیره تامین محصول داشته باشند. در «مدیریت کیفیت زنجیره تامین» بستر لازم برای همکاری های اثربخش اعضای زنجیره تامین در این زمینه فراهم می آید. این پژوهش بر آن است تا با معرفی این مفهوم و با مرور جامع ادبیات موضوع و شناسایی عوامل و شاخص های کلیدی مرتبط با آن و ارائه مدلی مفهومی در این زمینه، چراغ راه شرکت ها در پیاده سازی مدیریت کیفیت در زنجیره تامین‎شان باشد. در این راستا پس از مرور جامع ادبیات، هفت عامل به عنوان عوامل کلیدی در این زمینه شناسایی شدند که ابعاد مدل پیشنهادی این پژوهش را تشکیل می دهند و عبارتند از: «تمرکز بر مشتریان»، «مدیریت کیفیت تامین کنندگان»، «رهبری کیفیت زنجیره تامین»، «استراتژی-های کیفیت زنجیره تامین»، «رویکرد فرآیندی»، «سیستم های اطلاعات کیفیت زنجیره تامین» و «توسعه منابع انسانی درزنجیره تامین». مدل پیشنهادی با استفاده از تکنیک های تحلیل عاملی و مدلسازی معادلات ساختاری تایید شده است. نتایج بررسی موردی مدل پیشنهادی نیز نشان می دهد که به طور کلی پروژه تندر۹۰ ایران خودرو از نظر عوامل و شاخص های مدیریت کیفیت زنجیره تامین در وضعیت مطلوبی قرار دارد هرچند که در دو بعد «استراتژی های کیفیت» و «سیستم های اطلاعات کیفیت» در زنجیره تامین آن وضعیت مطلوبی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

پروژه تندر۹۰ ایران خودرو., مدیریت زنجیره تامین, مدیریت کیفیت, مدیریت کیفیت زنجیره تامین, مدلسازی معادلات ساختاریافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.