تحلیل روش‎های قیمت‎گذاری شرکت ام‎تی‎ان ایرانسل

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بازرگانی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBM-2-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نظری

دانشگاه تهران

سید وحید طباطبائی کلجاهی

دانشگاه تهران

امید محمودیان

مدیریت، تهران

چکیده

قیمت یکی از چهار عنصر آمیخته بازاریابی است. یکی از تصمیم گیری‎های مهمی که هر بنگاهی با آن روبه‎رو است، قیمت گذاری است، که می تواند در رسیدن به اهداف شرکت موثر باشد. روش های قیمت گذاری به‎طور کلی به روش‎های هزینه محور و ارزش محور تقسیم بندی می‎شوند. با توجه به هزینه ی نهایی کالاهای اطلاعاتی صفر است، روش‎های قیمت گذاری این کالاها ارزش‎محور است. در این پژوهش شیوه های قیمت گذاری شرکت ام تی ان ایرانسل بررسی شده است. روش و نوع پژوهش توصیفی پیمایشی است. جامعه ی آماری انتخاب شده، دو گروه دانشجویان و فروشندگان هستند. تعداد نمونه برای هر گروه تعداد ۳۸۴ نفر و روش نمونه‎گیری به‎صورت تصادفی(ساده) است. نتایج پژوهش بر این است که رابطه ی بین تقاضای خدمت پیامک و مکالمه مستقیم و مثبت است. با توجه به اینکه رابطه مستقیم است، سیاست بسته فروشی مناسب نیست. همچنین کشش قیمتی تقاضا برای هر خدمت در هر گروه محاسبه شده است. مقدار کشش هر دو خدمت در هر دو گروه کوچک‎تر از یک است، پس شرکت با افزایش قیمت می تواند به درآمد و سود بیشتری برسد. پیشنهاد می شود، با توجه به اینکه مقدار کشش برای هر دو خدمت در گروه دانشجویان کوچک‎تر از مقدار آن در گروه فروشندگان است و همچنین میانگین قیمت هر دو خدمت در گروه دانشجویان بیشتر از مقدار میانگین برای گروه فروشندگان است، شرکت، راهبرد تبعیض قیمت درجه سه را به بسته ی قیمت گذاری خود اضافه کند. با توجه به اینکه هزینه‎ی نهایی تولید خدمات این شرکت صفر است، سیاست قیمت‎گذاری دو جزیی نیز می تواند به افزایش سود کمک کند. همچنین آثار مثبت شبکه در تقاضای این خدمات وجود دارد.

کلیدواژه ها

قیمت‎گذاری, قیمت‎گذاری ارزش محور, قیمت‎گذاری بسته ای, قیمت‎گذاری تبعیض قیمت, قیمت‎گذاری دو جزئی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.