تأثیر قارچ کش تیرام وغلظت های مختلف نانو نقره بر جوانه زنی وآلودگی قارچی در بذر گیاه ماریتیغال
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_225
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 802
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
هدف از انجام این آزمایش تأثیر غلظت های مختلف نانو نقره وقارچ کش تیرام و مقایسه آنها بر جوانه زنی ومیزان آلودگی ، قارچی در بذر ماریتیغال بوده است. این پژوهش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملآ تصادفی در 6 غلظت نانو نقره ( 20 و 40 و 60 و 80 و 120 و 200 میلی گرم در لیتر) و قارچ کش تیرام در یک غلظت (1/5 در هزار) به همراه شاهد (بدون ماده شیمیای) در 5 تکرار انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که بذوری که توسط قارچ کش تیرام تیمار شده بودند با 74/6 درصد و بذوری که با نانو نقره با غلظت 80 میلی گرم در لیتر تیمار شده بودند با 73 درصد بیشترین میزان جوانه زنی را داشتند. دو تیمار 40 و 60 میلی گرم در لیتر نانو نقره به ترتیب 1/1 و 1/3 برابر بیشتر از تیمارشاهد (47/5 درصد) جوانه زنی داشتند. کمترین آلودگی مربوط به بذور با تیمار قارچ کش تیرام صفر درصد و غلظت 80 میلی گرم در لیتر نانو نقره با 23/3 درصد به دست آمد. در مجموع بذوری که با قارچ کش تیرام و غلظت 80 میلی گرم در لیتر نانو نقره تیمار شده بودند بیشترین میزان درصد جوانه زنی و کمترین مقدار رشد قارچ را در مقایسه با شاهد داشتند. قابل توجه است که میزان درصد جوانه زنی نرمال در این دو تیمار تفاوت چشمگیری داشته به طوری که در قارچ کش تیرام 5 درصد و در غلظت 80 میلی گرم در لیتر نانو نقره 82/5 درصد مشاهده شده است.کلیدواژه ها
نانوسیلور،ماریتیغال،جوانه زنی،آلودگی قارچیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.