ارزیابی زیست محیطی و اقتصادی استفاده از پراستیک اسید PAA در صنعت خمیر و کاغذسازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان اکبرپور

استادیار، گروه تخصصی علوم و مهندسی کاغذ، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعییگرگان، ایران.

محمدرضا دهقانی فیروزآبادی

دانشیار، گروه تخصصی علوم و مهندسی کاغذ، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعییگرگان، ایران

چکیده

امروزه لزوم توجه به توسعه فرآورده های جدید تغییرشکل یافته و یا اصلاح شده سازگار با محیط زیست در بخش هایمختلف فرآیند تولید خمیر و کاغذ بیش از پیش احساس می شود. در این راستا صنعت خمیر و کاغذ استفاده از پراکسیاسیدها مانند پراستیک اسید را در بخش های مختلف سیستم تولید خمیر و کاغذ به طور جدی مورد توجه قرار داده است.استفاده از تیمار پراستیک اسید موجب بهبود و تثبیت درجه روشنی خمیرکاغذ، کاهش برگشت درجه روشنی، کاهش نیاز بهعوامل شفاف کننده نوری OBA و سفید کننده فلورسنت FWA در کاغذ، انعطاف پذیری بیشتر در عملیات واحدرنگبری همراه با اثراتف منی کمتر بر کیفیت خمیرکاغذهای تولیدی می شود. در کارخانه های تصفیه پساب که با حجم زیادیاز لجن مواجه می باشند، استداده از پراستیک اسید می تواند از نظیر زیست محیطی یک راهکار قابل قبول و مناسب برایمشکلات پیشروی آنها باشد. در این پژوهش، جنبه های کاربردی استفاده از پراستیک اسید همچون بهبود گیزینش پذیریفرآیند لیگنین زدایی و کارآیی فرآیند رنگبری خمیرکاغذ، کنترل رشد میکروبی و تمیزتر شد سیستم (استفاده به عنوانزیست کش و باکتری کش)، بهبود قابلیت زهکش خمیرکاغذ (در نتیجه افزایش ظرفیت تولید و سرعت ماشین کاغذ)، تخریبگروه های هگزنورونیک اسید و کاهش عدد کاپا خمیرکاغذ، کنترل بو و ویژگی های خورندگی و اکسیدگی مواد شیمیایی فرآیندی مصرفی در فرآیند تولید و همچنین چرخه زیست محیطی و اقتصادی آن در بازار مصرف به طور مختصر مورد بحثقرار گرفته است

کلیدواژه ها

صنعت خمیر و کاغذسازی، پراستیک اسید PAA ، لیگنین زدایی و رنگبری خمیرکاغذ، تصفیه پساب،چرخه زیست محیطی و اقتصادی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.