تحلیل محتوای کتب علوم تجربی دوره ابتدایی براساس توجه به صرفهجویی در منابع طبیعی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 508
نویسندگان
آموزگار، کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی
آموزگار، دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه یزد
چکیده
تحقیق حاضر با هدف تحلیل محتوای کتب علوم دوره ابتدایی به منظور توجه به مقولهی صرفهجویی منابع طبیعی نظیر آب، انرژی و... انجام شد. روش اجرای این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری دادهها، از نوع تحلیل محتوا کمی است. جامعه آماری این پژوهش، متن، تصاویر و پرسشهای کلیهی کتابهای درسی علوم دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ و نمونه آماری معادل جامعه میباشد. گردآوری دادهها با روش مراجعه به اسناد و تکنیک تحلیل محتوا انجام شد. در این پژوهش از چکلیست به عنوان ابزار پژوهش استفاده و تک تک صفحههای کتب علوم دوره ابتدایی از نظر توجه به مقولهی صرفهجویی و عدم هدررفت منابع طبیعی، مورد بررسی قرار گرفت و فراوانی آنها ثبت شد. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که محتوای کتب درسی علوم از مجموع ۵۹ فراوانی، به مقولههای صرفهجویی در انواع انرژیها، آب، انواع سوختها، جنگلها، مراتع و مواد غذایی پرداخته است. در این بین فروانی صرفهجویی در مصرف انرژی با ۲۱ فروانی (۳۶%) بیشترین میزان توجه را به خود اختصاص داده است و تنها ۱۵ بار (۲۶%) به صرفهجویی درمصرف آب اشاره شدهاست. نتایج تجزیه و تحلیل نشانگر آن است که به طور کلی کتاب علوم سال چهارم ابتدایی با ۲۱ فراوانی بیشترین توجه را به مقولهی صرفهجویی داشته و کتاب علوم پنجم ابتدایی با فروانی ۲، کمترین توجه را به این مسئله داشتهاست. لذا به نظر میرسد کتب درسی علوم ابتدایی به سبب عدم توجه کافی به صرفهجویی در منابع طبیعی، نیاز به بازنگری دارد.کلیدواژه ها
تحلیل محتوا، کتاب علوم دوره ابتدایی، صرفه جویی، محیطزیستمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.