پتانسیل های گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) در مناطق خشک و نیمه خشک (مطالعه موردی: منطقه صادق آباد بافق)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد ترابی میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد، دانشکد

محمدحسین ایران نژاد پاریزی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، یزد

سیدعلی محمد میرمحمدی میبدی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، یزد

احمد فتاحی اردکانی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی واحد اردکا

چکیده

سطح وسیعی ار کره زمین را مناطق خشک و بیابانی در بر گرفته است. در این مناطق فعالیت هایی چون کشاورزی، دامداری و صنعت صورت می گیرد، ولی این فعالیت ها (بخش خصوص بخش کشاورزی که نقش مهمی را در چرخه اقتصاد هر کشور بازی می کند) به دلیل شرایط نامساعد این مناطق با محدودیت مواجه هستند. ای این رو شناخت و بهره وری از سایر پتانسیل های ا قتصادی این مناطق یکی از وظایف مدیران مناطق بیابانی است. جاذبه های طبیعی، اشکال و رخساره های ژئومورفولوژی خاص مناطق بیابانی و بهره جستن از آن ها در صنعت طبیعیت گردی (اکوتوریسم) از جمله این پتانسیل ها است. کشور ما ایران که دو سوم مساحت آن را اقالیم خشک و نیمه خشک شامل می شود، با جاذبه های کم نظیر بیابانی خود، از جمله کشورهایی است که می تواند از این موهبت الهی در زمینه اکوتوریسم بهره برده و از فواید این صنعت از جمله اشتغال تعداد زیادی از گروه های سنی، توسعه زیر ساخت های اجتماعی روستا، حفاظت از محیط زیست و در نهایت رشد اقتصادی کشور استفاده کند. در این مقاله به طور موردی منطقه صادق آباد بافق، واقع در استان یزد، مورد بررسی قرار گرفته و جاذبه های طبیعت گردی بیابانی آن تشریح شده و در پایان پیشنهاداتی برای بهبود و توسعه این صنعت در این منطقه ارائه شده است.

کلیدواژه ها

یزد، بافق، ارگ صادق آباد، کویر در انجیر، بیابان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.