بررسی و سنجش نگرش روستائیان نسبت به توسعه گردشگری مطالعه موردی: روستاهای شهرستان کاشان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شاطریان

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان

محمود گنجی پور

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

امیر اشنویی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

گردشگری یکی از واقعیت های اقتصادی- اجتماعی انکار ناپذیر دنیای کنونی ماست. این فعالیت پاسخی است به نیازهای درونی انسان ها جهت تمدد اعصاب، استراح، آشنایی با فرهنگ ها و بهره مندی از زیبایی ها،ولی باید توجه داشت که گردشگری یک نظام پیچیده ای است که رقابت در عرصه آن بدون انجام تمهیدات لازم و بدون درک نیازها و اقتضائات آن غیر ممکن خواهد بود. چرا که توسعه گردشگری مستلزم نگرشی جامع و سیستماتیک به همه عناصر تشکیل دهنده آن و روابط متقابل مبدا و مقصد می باشد. گردشگری روستایی یکی از شاخه های صنعت گردشگری است که با توجه به ظرفیت های طبیعی و فرهنگی موجود در روستاها، می تاند نقش مهمی در تجدید حیات روستاها، ایجاد اشتغال و درآمد برای روستائیان، حفاظت از میرات طبیعی، تاریخی و فرهنگی و در نهایت توسعه یکپارچه و پایدار روستایی داشته باشد. هدف این تحقیق، بررسی عوامل مؤثر بر گرایش ها و میزان حمایت ساکنان از توسعه گردشگری در نواحی روستایی شهرستان کاشان می باشد. جامعه آماری کلیه روستاهای شهرستان کاشان مشتمل بر 52 روستا می باشد. حجم نمونه پژوهش با استفاده از روش کوکران 324 نفر تعیین شده است. در پردازش دادهها، با بهره گیری از نرم افزار SPSS ، با توجه به سطح سنجش متغیرها، از روش های آماری توصیفی و آماره های استنباطی (کندال و اپیرمن) استفاده شده است. نتایج تحقق نشان می دهد ساکنان مناطق روستایی شهرستان کاشان مرحله خوشنودی و رضایت از مدل شاخص رنجش داکسی را طی کرده و به مرحله بی تفاوتی سوق دارند.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری، گردشگری روستایی، جامعه میزبان، کاشان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.