جذب کادمیم در سطح نانو ذرات دی اکسید تیتانیم در سوسپانسیون های خاک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله تحقیقات آب و خاک ایران، دوره: 48، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJSWR-48-2_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 205
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در این مطالعه برخی عوامل موثر در میزان جذب کادمیم در سطح نانو ذرات دی اکسید تیتانیم در خاک و پایداری نانو ذرات در سوسپانسیون های خاک مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان داد که در خاک آلوده به کادمیم در محیط سوسپانسیون ، مقدار تثبیت کادمیم توسط نانو ذرات که به جذب کادمیم در سطح نانو ذرات نسبت داده می شود، به نسبت خاک به آب (۱:۲۰، ۱:۱۰ و ۱:۵)، میزان آلودگی خاک به کادمیم (۵ و ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم کادمیم کل در خاک) و مقدار کاربرد نانو ذرات (صفر، ۵/۰، ۱ و ۵ درصد) بستگی دارد. به طوری که کمترین میزان کادمیم استخراج شده با عامل کلات کننده DTPA (Cd-DTPA) در نسبت خاک به آب ۱:۵ و مقدار ۵ درصد نانو ذرات و در خاک با سطح آلودگی ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم کادمیم مشاهده شد. همچنین نتایج آزمایشهای پایداری نشان داد که نانو ذرات دی اکسید تیتانیم در سوسپانسیون های خاک طی گذشت ده روز از زمان رهاسازی سوسپانسیون ها نسبت به زمان ابتدایی از افزودن نانو ذرات، پایداری خوبی نشان دادند. به طور کلی با توجه به اینکه غیر متحرک کردن کادمیم در خاک ها یک تکنیک برای بهبود کیفیت خاک است و نانوذرات دی اکسیدتیتانیم پایداری خوبی در سوسپانسیون های خاک نشان دادند، استفاده از نانو ذرات در آلودگی زدایی خاکهای آهکی مناسب می باشد.کلیدواژه ها
آلودگی زدایی خاک, Cd-DTPA, نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم, پوشش, پایداریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.