استاندارد سازی روش تشخیص مولکولی ژن entC استافیلوکوکوس آرئوس جدا شده از عفونت های انسانی و تعیین سکانس آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MILIT-14-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رمضانعلی عطایی

دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا…«عج

محود قربانی

دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا…«عج

مهدی کمالی

دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا…«عج

رضا رنجبر

دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا…«عج

علی کرمی

دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا…«عج

چکیده

چکیده هدف: هدف این تحقیق استاندارد سازی روش تشخیص مولکولی ژن انتروتوکسین C استافیلوکوکوس آرئوس می باشد. مواد و روش ها: با استفاده از ژن استاندارد موجود در بانک ژن پرایمر طراحی گردید، سپس روش مولکولی PCR جهت تشخیصentC در استافیلوکوکوس آرئوس های جدا شده از نمونه های انسانی (۳۰۰ سویه جدا شده) set up گردید. محصول PCR تعیین سکانس و با ژن استاندارد مقایسه شد. همچنین، توانایی تولید انتروتوکسین C در تمام سویه های ناقل ژن entC نیز با کیت الیزا بررسی گردید. یافته ها: نتایج نشان داد، روش مولکولی PCR با پرایمرهای مختلف به خوبی set up شده است. زیرا، با جفت پرایمر اول قطعه bp۱۰۲ و با جفت پرایمر دوم قطعه bp۱۲۲۳ تکثیر شد. نتایج مقایسه سکانس حاصل از باند bp۱۲۲۳ با ژن استاندارد انطباق ۹۹ درصدی را نشان داد. ترجمه آنها وجود تنها اختلاف در جایگاه ۲۱۸ یعنی آلانین به جای والین بود. همچنین، نتایج توکسین زایی سویه های ناقل ژن entC با آزمون الیزا حاکی از آن بود که ۳۷ درصد سویه های جدا شده از نمونه های بالینی حاوی entC می باشند. نتیجه گیری: علاوه، بر سویه های استافیلوکوکوس آرئوس کواگولاز مثبت سویه های کواگولاز منفی نیز انتروتوکسین های سوپر آنتی ژن را تولید می نمایند. تحقیق حاضر روشی ساده و سریع جهت تایید توانایی توکسین زایی باکتری ارایه و تشخیص سویه های تولید کننده انتروتوکسین C را استاندارد سازی نموده است. زیرا، تشخیص انتروتوکسین های سوپرآنتی ژن می تواند راهنمای با ارزشی جهت درمان مناسب و پیشگیری از عوارض بعدی آنها باشد.

کلیدواژه ها

استاندارد سازی, استافیلوکوس آرئوس, entC و PCR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.