بررسی شرایط خشکسالی شهر خرم آباد با استفاده از روش های آماری توزیع دنباله ها وزنجیره مارکف چند مرحله ای

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی هواشناسی و مدیریت آب کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAGM01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد بهاروند

کارشناس ارشد عمران مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

هادی معاضد

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مهرنوش سماک عابدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

چکیده

آب عامل اصلی حیات و آبادانی است . موضوع خشکسالی و تغییر اقلیم از موضوعات اصلی و دغدغه ساز در رابطه با منابعآب می باشد . بخش های مهمی از ج هان به ویژه آفریقا و آسیا، همچنین کشور ما را نیز شامل می شود .در این تحقیق بااستفاده از روش های آزمون دنباله ها و زنجیره مارکف پیش بینی شاخص خشکسالی 30 ساله با داشتن آمار بارش 30 سالهایستگاه هوا شناسی حوضه خرم آباد انجام شد . آزمون دنباله ها نشان داد که در س ال های 69،78،87 شاخص منفی بودهکه دلالت بر خشکسالی در این سال ها دارد .بالاترین میزان شدت خشکسالی مربوط به سال 78 می باشد .دوره خشکسالی9 ساله بوده لذا می توان چنین پیش بینی نمود که احتمال ایجاد شرایط خشکسالی در سال 1396 محتمل می باشد . درزنجیره مارکف نتایج دلالت براین دارد که در روند یک مرحله ای احتمال وجود سال قابل پیش بینی با شرایط نرمالدراولویت تغییر قرار دارد که این میزان به 68 % تخمین زده می شود. در زنجیره پیش بینی دو مرحله ای مارکف احتمالثابت ماندن شرایط نرمال 76 % و احتمال شرایط نرمال پس از دو مرحله (دو سال) بعد از شرایط مطلوب 75 % و احتمالوقوع خشکسالی پس از دو مرحله بعد از شرایط مرطوب 25 % و احتمال تغییر شرایط از خشکسالی به نرمال 67 % و احتمالتغییر شرایط از خشکسالی به حالت مرطوب 33 % می باشد .احتمال خشکسالی پس از دو دوره 25 % می باشد . در زنجیرهسه مرحله ای مارکف احتمال ثابت ماندن شرایط نرمال 70 % می باشد.بنابرین نتایج دلالت بر وقوع شرایط نرمال پس از سهدوره از شرایط قبلی دارد.

کلیدواژه ها

آزمون دنباله ها ، زنجیره مارکف ، خشکسالی، خرم آباد، منابع آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.