تیپ شناسی و روش تحقیق مطالعات همکاری علمی در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه رهیافت، دوره: 24، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_RHYFT-24-57_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلنسا گلینی مقدم

استادیار علم اطلاعات و دانش شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

عصمت مومنی

استادیار علم اطلاعات و دانش شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

اصغر ستارزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

در این مقاله شناسایی و معرفی پژوهش های انجام شده در زمینه همکاری علمی در ایران به لحاظ تیپ شناسی نویسندگان و روش تحقیق به کار رفته است.روش انجام تحقیق و گردآوری داده ها: پژوهش حاضر با رویکرد فرا تحلیل انجام گرفته و داده ها نیز از مرور پژوهش های گذشته و جستجو در پنج پایگاه اطلاعاتی گردآوری شده است. نگاهی به ۴۰ مقاله منتشر شده نشان می دهد که عمده ترین روش تحقیق (۸۰ درصد) در مطالعات همکاری علمی در ایران از نوع علم سنجی و سپس تحقیقات پیمایشی است. به لحاظ تیپ شناسی، ۶۰ درصد مقاله های منتشر شده تا کنون زیر نظر یک استاد  با همراهی یک دانشجو یا کارشناس صورت گرفته است. روند تولیدات مقاله ها از سال ۷۹ تا ۹۳ نیز سیر صعودی را نشان می دهد. از میان پایگاه های اطلاعاتی بررسی شده، پایگاه مگیران (بانک اطلاعات نشریات کشور) ۱۰۰ درصد مقاله ها این موضوع را پوشش می داد و بیشترین جامعیت را نسبت به چهار پایگاه پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران (ایرانداک)، پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی، پایگاه نورمگز وکتابخانه ملی ایران داشت.

کلیدواژه ها

همکاری علمی, هم تالیفی, هم نویسندگی, روش تحقیق, تیپ شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.