بررسی فراوانی گونه های پرووتلا در زنان با عفونت واژینوز باکتریائی و تعیین مقاومت دارویی آنها

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول یوسفی مشعوف

دانشیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان

مرضیه اتوگرا

کارشناس مامایی، دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

مقدمه: اخیرا مقاومت دارویی در سه گونه پرووتلا شامل بیویا، دیسینس و ملانینوژنیکوس که در ایجاد عفونتهای دستگاه تناسلی زنان نقش دارند، دیده شد. این تحقیق با هدف بررسی فراوانی واژینوز باکتریائی و تعیین مقاومت دارویی گونه های پرووتلا انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی بر۳۱۰ بیمار مبتلا به ترشحات واژنی مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان فاطمی همدان در سال ۱۳۸۳-۱۳۸۴ در تشخیص واژینوز باکتریائی بر اساس ۴ شاخص آزمایشگاهی بررسی ترشحات واژن از نظر هموژن یا غیر هموژن بودن، تست ویف، مشاهده کلوسل در اسمیر و تعیین pH صورت گرفت. برای تعیین مقاومت دارویی باکتریها در مورد ۹ آنتی بیوتیک روش کربی بائر انجام شد. اطلاعات در پرسشنامه جمع آوری و توسط نرم افزار آماری spssمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: از۳۱۰ نمونه کلینیکی، ۷/۶۵% بیماران دارای واژینوز باکتریائی بودند که ۴/۴۷% کلوسل، ۲/۶۶% تست ویف مثبت، ۱/۸۷% pH بالاتر از ۵/۴ و ۷/۶۷% ترشحات غیر هموژن دیده شد. همچنین در کل تعداد ۶۰ سویه (۳/۱۹%) پرووتلا به دست آمد که در۸۰% پرووتلا بیویا، ۶/۱۱% پرووتلا دیسینس و ۳/۸% پرووتلا ملانینوژنیکوس بود. این باکتریها به همراه ۴ باکتری رفرانس نسبت به پنی سیلین ۱۰۰% و نسبت به وانکومایسین و کانامایسین بیش از ۶۰% مقاومت نشان دادند، در حالی که مقاومت نسبت به سفوکستین، کلیندامایسین، مترونیدازول و سیپروفلوکساسین کمتر از ۱۰% بود. نتیجه گیری: فراوانی ابتلا به واژینوز باکتریایی در این بیماران نسبتا بالاست. شایعترین گونه جدا شده، پرووتلا بیویا و موثرترین آنتی بیوتیک بر آن سفوکستین، کلیندامایسین، مترونیدازول و سیپروفلوکساسین بود.

کلیدواژه ها

پرووتلا, واژینوز باکتریایی, آنتی بیوتیک, مقاومت دارویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.