اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-13-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه کردی

مربی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

نسرین سالک نصیری

کارشناس ارشد مامایی، بیمارست ان امام سجاد (ع ) شهریار، تهران، ایران

محمد صفریان

استادیار گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

حبیب اله اسماعیلی

دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

خدیجه شادجو

متخصص زنان و زایمان، بیمارستان امام سجاد (ع ) شهریار، تهران، ایران

چکیده

مقدمه : پیشرفت غیرطبیعی زایمان شایعترین علت سزارین است . خوردن و آشامیدن طی زایمان یکی از سیاستها جهت پیشگیری از زایمان سخت در زنان با حاملگی کمخطر است . امروزه اطلاعات علمی کمی در مورد اثر خوردن و آشامیدن بر پیشرفت زایمان و بهترین ماده غذایی طی زایمان موجود است . این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف  کمخطر مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد (ع ) شهرستان شهریار در سال ۱۳۸۶ انجام شد . واجدین شرایط بطور تصادفی روش کار : این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی۹۰ زن نخست زا با سن بارداری ۴۲- ۳۷ هفته و حاملگی خوراکی شربت عسل خرما در طی زایمان، بر پیشرفت زایمان در زنان نخست زا انجام شده است.  به سه گروه مورد ( دریافت کننده شربت عسلخرما ) ، شاهد۱ ( دریافت کننده پلاسبو ) و شاهد ۲ ( مراقبت معمول ) تقسیم شدند . از اتساع دهانه رحم ۴ سانتی مت ر تا زایمان ، گروه شربت عسلخرما و پلاسبو به ترتیب شربت عسلخرما و  پلاسبو ( ترکیبی از آب، سدیم ساخارین و غلظت دهنده سدیم سیامسی دریافت کردند و خوردن و آشامیدن گروه مراقبت  معمول به ج ر عه های آب در حد رفع تشنگی محدود شد . اطلاعات به دست آمده شامل پیشرفت طبیعی زایمان و طول مدت  زایمان پس از جمع آوری در سه گروه مورد مطالعه با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس یکطرفه، کروسکال والیس و  مجذورکای تجزیه و تحلیل شد.  یافته ها : میزان پیشرفت طبیعی زایمان در گروه شربت عسلخرما (۹۶ /۷ % ) بیشتر از دو گروه دیگر شامل گروه پلاسبو  (۶۶ /۷ % ) و در گروه مراقبت معمول (۶۰/۰ % ) بود (p< ۰/۰۰۲ )، همچنین طول زایمان در گروه شربت عسلخرما (۳۵۱/۰  دقیقه ) کوتاهتر از دو گروه دیگر شامل در گروه پلاسبو (۴۸۴/۲ ) و در گروه مراقبت معمول (۴۷۵/۷ ) بود ( p< ۰/۰۰۱ ).  نتیجه گیری : بر اساس نتایج مطالعه حاضر مصرف خور اکی شربت عسلخرما میتواند موجب افزایش میزان پیشرفت طبیعی زایمان گردد . مصرف این نوشیدنی طی زایمان ممکن است از زایمان طولانی پیشگیری نماید اما مطالعات  بیشتری در این زمینه ضروری است.

کلیدواژه ها

خوردن و آشامیدن, عسلخرما, پیشرفت زایمان, زایمان طولانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.