بررسی اثر α۱۷ - هیدروکسی پروژسترون کاپروات در پیشگیری از زایمان زودرس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-14-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه ثقفی

دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

نیره خادم

د انشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانش گاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

ترانه مهاجری

دستیار تخصصی زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

محمد تقی شاکری

. دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مرجان امینی

دستیار تخصصی زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه : زایمان زوردس به تولد قبل از هفته ۳۷ حاملگی اطلاق می شود که عامل دوسوم موارد مرگ ومیر پره ناتال و هورمورنهای مترشحه از جفت و موثر در حفظ حاملگی است . هدف از این تحقیق بررسی اثر α ۱۷ - هیدروکسی یکی از مشکلات علم مامایی است و یکی از عوامل موثر بر آن را عوامل هورمونی می دانند . پروژسترون یکی از  پروژسترون کاپروات در پیشگیری از زایمان زودرس یود.  روش کار : این کارآزمایی بالینی مداخلهای روی ۱۰۰ خانم باردار با سابقه زایمان زودرس مراجعه کننده به کلینیک  به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و در گروه مورد آمپول ۲۵۰ میلی گرم ی α ۱۷ - هیدروکسی پ روژسترون مامایی بیمارستان قائم ( عج ) وابسته به دانش گاه علوم پزشکی مشهد طی سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ انجام شد . بیماران کاپروات از هفته ۱۶ تا ۳۷ بارداری به صورت هفتگی تزریق عضلانی شد و در گروه کنترل مراقبت پره ناتال به طور  معمول انجام شد . سپس نتایج حاملگی اخیر در دو گروه مقایسه شد . دادهها بهکمک آزمون t مستقل و مجذورکای با  نرمافزار SPSS ( نسخه ۱۱ ) تحلیل شد.  یافته ها : میانگین سن حاملگی اخیر در گروه دریافت کننده پروژسترون ۳۶ هفته و در گروه کنترل ۳۲ هفته بود .  وزن نوزاد به دنیا آمده در گروه کنترل ۲۲۹۹ گرم و در گروه دریافت کننده پروژسترون ۲۶۹۵ گرم بود که از نظر سن  حاملگی و وزن زمان تولد بین دو گروه اختلاف معنی دار وجود داشت (p< ۰/۰۵ ).  نتیجه گیری : تزریق هفتگی آمپول α ۱۷ - هیدروکسی پروژسترون کاپروات به خانمهای باردار دارای سابقه زایمان  زودرس باعث کاهش میزان زایمان زودرس و بهبود وزن هنگام تولد می شود

کلیدواژه ها

۱۷ - هیدروکسی پروژسترون کاپروات, زایمان زودرس, سن حاملگی, وزن تولد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.