ارزیابی آلودگی و روشهای متداول ارزشگذاری اقتصادی توریست ماه مه که تو ریسمان در تالاب (مطالعه موردی تا لب شیرین سو استان همدان)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر
- کد COI اختصاصی: RCSDSBCS02_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1129
نویسندگان
مهندسی محیط زیست - دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گروه محیط زیست
استادیار دانشگاه آزاد زمین واحد همدان
چکیده
امروز گردشگری (توریسم) به یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی در سراسر جهان تبدیل شده است. بیتردید این صنعت در قرن آینده یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی هر کشوری خواهد بود. این بدان معنی است که در قرن بیست و یکم، صنعت جهانگردی از نظر میزان سرمایهگذاری و اشتغال که ایجاد خواهد کرد نقش مؤثری را در تأمین منافع ملی کشورهای و نیز در بخش اقتصاد کارن و.... خواهد داشت. در طول تاریخ زندگی انسانها، تالاب ها به عنوان اراضی نامناسب، بیفایده، مضر و بستری برای زندگی و حوش و معنوی برای حشرات ناقل بیماریها شناخته میشدم و باتلاقی تصور میشدند که هر کسی در آنها پای بگذارد و کام مرگ فرو میافتد . تالاب هان بوم سازگان های بینظیری هستند و لحاظ ویژگیهای بوم شناختی منحصربهفرد بود و به خوبی از سایر بوم سازگان های دیگر قابل تفکیک می باشند شرایط زیست محیطی حاکم بر تالاب دسترسی انسان را با مشکل و گاهی غیرممکن نموده و بدین ترتیب زیباترین جلوههای زیبای طبیعت را به وجود آورده است . از مهمترین کاربری آنها تبرک و توریسم است بر خلاف رشد و آگاهی مردم و کشورها نسبت اهمیت محیطهای طبیعی به ویژه تالاب ها هنوز درک واقعی از اهمیت، کارکرد و حساسیت این ایستگاههای حیاتی و متنوع بسیار پایین است و جایی که طلبکار میتوان شاهکار خلقت به حساب آورد. یکی از مهمترین کاربری تالاب ها جذب توریسم است. توسعه صنعت توریسم مبلمان مهمترین بخش اقتصادی ارز آور ، یکی از چالشهای مهم توسعه اقتصادی در دنیا است. تالاب ها به عنوان قویترین و سیستمها دارای بیشترین تنوع زیستی بود و امروز به عنوان یک منبع درآمد مردم محروم محسوب میشود. استان همدان در غرب کشور به علت قرارگیری در مسیر مهاجرت عنوان کریدور ارتباطی زیستی محسوب گردیده و تالارهای این استان هر ساله شاهد حضور جمعیت یک سلسله پرندگان مهاجر آبزی در کنار آبزی است. در این مقاله سعی بر آن داریم پس از معرفی منطقه مورد مطالعه (شیرین سو) و بررسی فون پرندگان این منطقه ، اهمیت ارزیابی عوامل آلوده کننده تالاب را بررسی سپس تعارضات و تهدیدات اصلی تا لب شیرین سو را بررسی و در آخر نتیجهگیری و پیشنهادات خود را اعمال نمایید. با بررسی این راه کردها و پیشنهادات میتوانیم تالاب ها را با توجه به ارزشهای روزافزون آنها به یکی از قطبهای جهانگردی و توریستی تبدیل نماییم که در این بین دیگر کالاها هم از حیث مستثنی نبرد و با توجه به پتانسیل این مناطق و همچنین ارزش روزافزون ویدئو سیستمها با بسترسازی مناسب میتوان پیشنهادات اعلامشده را به اجرا درآورده و کلاغها را در آینده بیش از پیش احیا نمود و به یکی از قطبهای پلیس ایرانزمین سوق داده و آن را برای علاقهمندان و دوستداران طبیعت و بخصوص آیندگان مهیا سازیم تا آیندگان ما هم بتوانند از این اکوسیستم های آبی استفاده نمایند به امید آن روز .کلیدواژه ها
تالاب، ارزیابی، آلودگی، توریسم ، اکو توریسممقالات مرتبط جدید
- پایش مکانی خشکسالی با استفاده از شاخص VHI حاصل از داده های سنجنده MODIS - مطالعه موردی: استان تهران
- بررسی دلایل اقلیمی خشکیدگی جنگل های بلوط زاگرس با استفاده از اندازه گیری پارامترهای پهنا و ویژگی های آوندی حلقه های درختی
- طغیان آفات برگخوار نوظهور درختان و درختچه های جنگلی زاگرس شمالی و مرکزی: پیامد تغییرات آب و هوایی
- بانک آب: فرایندی جدید برای احیای حکمرانی آب در ایران
- بررسی تحقیقات خشکسالی در ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.