معرفی و شناخت تالاب ها ی مهم استان همدان و شناسایی تنوع گونه‌های پرندگان آبزی و کنار آبچر در آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر
  • کد COI اختصاصی: RCSDSBCS02_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد چراغی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان - گروه محیط زیست

سجاد آستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گروه محیط زیست

چکیده

در طول تاریخ زندگی انسان‌ها، تالاب ها به عنوان اراضی نامناسب، 21، مضر و بستری برای زندگی وحوش و معنوی برای حشرات ناقل بیماری حاد شناخته می‌شدند و یا باتلاقی تصور می‌شد این که هر کسی در آن‌ها پای بگذارد در کام مرگ فرو می‌رود . تالاب ها بوم سازگانهای بی‌نظیری هستند که از لحاظ ویژگی‌های بوم شناختی منحصربه‌فرد بود و به خوبی از سایر بوم سازگانهای دیگر قابل تفکیک می‌باشند شرایط زیست محیطی حاکم است حالا با دسترسی انسان را به آن مشکل در کار غیرممکن بود و بدین ترتیب زیباترین جلوه‌های زیبای طبیعت را به وجود آورد به اسب‌ها لب‌ها را می‌توان از زیباترین مظاهر حیات در جهان نامید. محیط‌هایی که به طور حتم در ابتدا، حیات را در خود پروراندند و محیط‌هایی که با نهایت سماجت در مقابل انواع فشارهای ساخته دست انسان مقاومت می‌کند تا همچنان حیات را در دامان خود گذر نماید. علی‌رغم رشد روزافزون علم و آگاهی‌های جوامع بشری نسبت به شناخت اهمیت محیط‌های طبیعی، تالار هرگز کمتر مورد توجه و درک واقعی قرار گرفته‌اند و شناخت عمیق از اهمیت، کارکرد و حساسیت این زیستگاه‌های حیاتی و متعدد بسیار اندک است، تالاب ها از جمله مهم‌ترین عرصه‌های 13 جهانی باشد که به دلیل تنوع زیستی منحصربه‌فرد، نقش کنترلی در سیستم‌های ایدئولوژیک ، حجم زیست توده تولیدی، ترتیب درجه حرارت، کنترل بیولوژیک امراض و بیماری‌ها، تأمین‌کننده زیستگاه حیات وحش و آبزیان، نقش ارتباطی و حمل‌ونقل، تأمین‌کننده آب برای کشاورزی، اهمیتهای چندجانبه توریستی و تحرکی، ارزش‌های بی‌شمار علمی، پژوهشی و زیباشناختی دارد. در این مقاله به شناسه طلبه‌های مهم استان همدان پرداخت، سپس فون پرندگان یکی از این تالاب ها را مورد بررسی قرار داده و نهایت بخشی از مشکلات آن‌ها بررسی خواهیم نمود .

کلیدواژه ها

تالاب ، فون ، پرندگان، استان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.