مقایسه برخی خصوصیات مورفوکلیماتیک ابکده های استان گلستان با سایر استان‌های ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر
  • کد COI اختصاصی: RCSDSBCS02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عیسائی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مجید صوفی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

حسین اعتراف

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

چکیده

انجام تحقیقات کاربردی علل ایجاد و گسترش و نحوه کنترل ابکنده ها ، نیازمند اطلاعات پایه درباره انواع ابکنده ها ، ویژگی‌های ادافیکی، مورفولوژیک ، کاربری اراضی و خسارات حاصل از آن‌ها دراقلیم های مختلف است . وجود منابع با وسعت بالای فرسایش ابکندی و خسارات فراوان سالانه به ابنیه ، جاده‌ها، مزارع و مراتع و قطع راه‌های ارتباطی و تولید حصول برای مناطق پایین دست ، ضرورت تحقیق و روی ابکندهای استان گلستان را نشان می‌دهد. در این بررسی با پدیده نقش پراکنش فرسایش ابکندی با وسعت پیش از 500 هکتار و نقشه تقسیمات که تیم‌های استان به روش دومارتن گسترده، پراکنش مناطق ابکندیدر هر اقلیم مشخص شد . سپس در صورت امکان از هراقلیم دو منطقه ابکندی و یک ابکند معرف و دو تکرار برای درج اطلاعات خواسته شده در شعر داستان‌های مربوط به انتخاب گردید . اطلاعات خواسته شده در شناسنامه ابکندها شامل اطلاعات عمومی منطقه و ابکند، اطلاعات توصیفی و راهکارهای پیشنهادی برای کنترل و احیای ابکند و تهیه عکس و اسلاید می‌باشد نتایج نشان می‌دهد که تخفیف و تبدیل منافع ملی ( در مناطق مرتفع و کوهستانی) و تنها یک روز مخصوصاً جاده سازی ( در مناطق پایین و کم شیب) علل آن به ایجاد و گسترش شدید ابکندهای ایران هستند. ابکندهای ایران در هر متر طول خود 19 متر مکعب و ابکندهای استان گلستان در هر متر طول خود 23/78 مترمکعب از خاک ایران را هدر می‌دهد اولویت مدیریت ابکندها در استان‌های سیستان و بلوچستان، گلستان، ایلام، فارس و خراسان بیشتر است .

کلیدواژه ها

فرسایش ابکندی، مورفوکلیماتیک، اقلیم دومارتن گسترده، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.