بررسی فیتو شیمیایی تعدادی از مهم‌ترین گیاهان دارویی اسانس دار استان مازندران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر
  • کد COI اختصاصی: RCSDSBCS02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اکبرزاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و مواد طبیعی مازندران

چکیده

تعدادی از گیاهان دارویی علت دارا بودن اسانس مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیاهان اسانس دار علاوه بر مصارف دارویی جهت معطر ساختن مواد غذایی، در صنعت است و بد که دو سال پیش از صنایع آرایشی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود. در این تحقیق پس از شناسایی گونه‌ها، نمونه‌های گیاهی از هر کدام به میزان یک کیلوگرم در شرایط سایه خشک و نمونه‌ها پس از آسیاب شدن با استفاده از دستگاه لونجر به روش تقطیر مقابل اسراف کیتی شده و سپس نمونه اضافه تهیه شده توسط دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی GC کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی GC/MS مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. تعدادی از مهم‌ترین گونه‌ها به همراه مهم‌ترین قصاص و به لحاظ کیفی به شرح زیر می‌باشند : Eupatorium cannabinum(a-Terpinene 17.8%) ، Achillea biebersteinii (1,8-Cineole 7.9 %) ، Mentha aquatica (1,8Cineole 27.2%) ، Froriepia subpinnata (P-cymen-8-ol 34.7%) ، Thymus kotschyanus(pulegone 18.7 %) ، Thymus pubescens (Carvacrol 32.1 %) ، Dracocephalum kotschyi (limonene1 9.8%) ، Echium italicum (Hexadecanol 27.1 %) ، Calamintha officinalis (B-bisabolene 9.9 %) ، Artemissia fragrans(Camphor 46%) ، Teucrium scordium(B-carophyllene 22.8%)-

کلیدواژه ها

فیتو شیمیایی ، گیاهان اسانس دار، مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.