عوامل بازدارنده استفاده از دوره های الکترونیکی آموزش مداوم در مشمولین تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 12، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-12-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی کرمی

محمد رضا آهنچیان

سمیه ابراهیمی کوشک مهدی

چکیده

مقدمه: گسترش سریع دانش، مفهوم آموزش مداوم را در تمام عمر، معنایی تازه بخشیده و ضرورت آن را انکارناپذیر ساخته است. با توجه به اهمیت به روز بودن دانش پزشکان، و همچنین با توجه به محدودیت زمان آنها برای شرکت در کلاس های حضوری، یادگیری الکترونیکی می تواند روش موثری برای آموزش این افراد محسوب شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی و شناسایی دلایل عمده بازدارنده مشمولین آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شرکت دردوره های یادگیری الکترونیکی در تابستان ۱۳۹۰ بود. روش ها: در این پژوهش توصیفی - مقطعی که در تابستان ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد، جمعیت نمونه ۳۷۸ نفر از پزشکان مشمول آموزش مداوم بودند، که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته، روا و پایا بود جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج: با توجه به میانگین وزنی به دست آمده، مشکلات زمینه ای (۶۳/۰± ۷۱/۲) بیشترین و مشکلات شخصی (۷۰/۰±۱۵/۲) و مشکلات نگرشی (۶۴/۰± ۹۸/۱)( برمبنای ۴) کمترین میزان بازدارندگی را دارند. مشکلات شخصی کسانی که قبلا در دوره های الکترونیکی شرکت کرده اند از کسانی که قبلا در این دوره ها شرکت نکرده اند بیشتر است (۵۱/۶F=، ۰۱/۰p< ). و نمره هر سه متغیر مشکلات شخصی، زمینه ای و نگرشی، برای استفاده از دوره های یادگیری الکترونیکی در مردان بیشتر از زنان است (۰۱/۰, p< ۱/۸۶f=). نتیجه گیری: مشکلات زمینه ای بیشترین بازدارندگی را در مشارکت جامعه آموزش مداوم در دوره های یادگیری الکترونیکی دارند.

کلیدواژه ها

E-learning, continuing education, medical education, technology utilization, یادگیری الکترونیکی، آموزش مداوم، آموزش پزشکی، مصرف تکنولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.