وضعیت تدریس خلاق از دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 13، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-13-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه محبی امین

حسین جعفری ثانی

محمود سعیدی رضوانی

امیر امین یزدی

چکیده

مقدمه: تدریس خلاق یکی از اساسی ترین ملزومات نظام های‎آموزش عالی امروزی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت تدریس خلاق از دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. روش ها: این پژوهش توصیفی در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. به روش نمونه‎گیری ‎طبقه ای ‎نسبتی تعداد ۲۴۶ نفر از دانشجویان چهار رشته (پرستاری، هوشبری، اتاق عمل و مامایی)‎ در نیمسال اول تحصیلی۱۳۹۱، انتخاب‎گردیدند. به منظور جمع‎آوری داده ها، از پرسشنامه ی محقق ساخته با ۵۵ گویه (با مقیاس لیکرت ۵ تایی) بر مبنای ده مولفه جو سازمانی خلاق اکوال استفاده شد. برای‎ تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی تک نمونه ای، تحلیل واریانس یک طرفه، و MANOVA استفاده شد. نتایج: میانگین و انحراف معیار نمره ی کل پرسشنامه برابر با (۵۲/۰±۱۱/۳) بود و از مقدار ۳(نقطه ی برش) به طور معناداری بالاتر بود (۰۰۱/۰=p و ۲۱/۹=t) و نشانه ای از مطلوب بودن تدریس خلاق از دید دانشجویان بود. میانگین کل مولفه های تدریس خلاق در رشته پرستاری (۴۷/۰±۳۶/۳)، در رشته هوشبری (۵۸/۰±۱۲/۳)، در رشته اتاق عمل (۵۲/۰±۶۷/۳) و در رشته مامایی (۵۲/۰±۳۱/۳) بود. تفاوت بین میانگین نمرات در رشته های مختلف به لحاظ آماری معنادار بود (۰۰۱/۰p=، ۳۶/۱۲F=). نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که از نظر دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی مشهد، وضعیت خلاقیت اساتید در تدریس مطلوب است. همچنین در میان رشته های این دانشکده، اساتید رشته مامایی نسبت به سایر رشته ها در تدریس خلاقانه تر عمل می کنند.

کلیدواژه ها

Creativity, Creative Teaching, Student Viewpoints, School Of Nursing and Midwifery, Organizational Climate, خلاقیت، تدریس خلاق، دانشجویان، دانشکده پرستاری و مامایی، جو سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.