شبیه سازی عددی امواج و مد ناشی از توفان گنو در خلیج چابهار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی دریا، دوره: 9، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_MARIN-9-17_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مشهدی

Tehran University

ناصر حاجی زاده ذاکر

Tehran University

محسن سلطانپور

دانشگاه خواجه نصیر طوسی

سعید مقیمی

Oregon State University

چکیده

توفان گنو قویترین توفان ثبت شده در دریای عرب بوده که باعث بوجود آمدن خسارت در بخشهایی از نواحی جنوبی ایران گردید. در این مقاله مدلسازی مشخصات امواج و مد ناشی از توفان گنو در خلیج چابهار با استفاده از مدل موج SWANو مدل هیدرودینامیک GETM در طول یک دوره یکماهه از ۱۵ می تا ۱۵ ژوئن ۲۰۰۷ ارائه شده است. مقایسه نتایج حاصل از مدلسازی مشخصات موج با سه ایستگاه اندازه گیری واقع در خلیج چابهار نشان می دهد که مشخصات موج با دقت قابل قبول در طول دوره وقوع توفان گنو برآورد شده است. حداکثر ارتفاع موج شاخص در طول دوره وقوع توفان در بیرون خلیج چابهار به بیش از شش متر و در داخل خلیج به حداکثر چهار متر می رسد. همچنین بیشترین مد ناشی از توفان در سواحل غربی چابهار در روز ششم ژوئن و تقریبا برابر با ۵۰ سانتیمتر است.

کلیدواژه ها

SWAN, GETM, Storm Waves, Storm Surge, Chahbahar Bay, SWAN، GETM ، امواج توفان، مد ناشی از توفان، خلیج چابهار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.