مقایسه تصویربرداری تشدید مغناطیسی و اسکن هسته ای در تشخیص متاستازهای مهره های سینه ای و کمری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-16-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین فرشچیان

Associate Professor, Department of Radiology, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran

نگین فرشچیان

Assistant Professor, Department of Radiology, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran

علی اشرف فلاح

Resident in Radiology, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran

چکیده

زمینه و هدف:مهره ها شایع ترین محل متاستاز در استخوان ها است. تشخیص متاستازها به خصوص در مراحل اولیه می تواند به روند درمان بیماران و تعیین پروگنوز آنها کمک نماید. با توجه به استفاده وسیع از تصویربرداری تشدید مغناطیسی در بیماری های مختلف و در دسترس بودن این ابزار در اکثر مناطق، این مطالعه به منظور تعیین ارزش تشخیصی تصویربرداری تشدید مغناطیسی و اسکن هسته ای در متاستازهای ستون فقرات انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی ۴۳ بیمار با هر نوع سرطان اولیه شناخته شده برای تشخیص متاستاز ستون فقرات و یا مرحله بندی ضایعه تومورال انجام شد. بیماران تحت تصویربرداری تشدید مغناطیسی و اسکن هسته ای ستون فقرات قرار گرفتند. نتایج اسکن استخوان به عنوان استاندارد طلایی درنظر گرفته شد و حساسیت و ویژگی محاسبه شدند. یافته ها : تصویربرداری تشدید مغناطیسی تعداد ۱۹ مهره پشتی را که توسط اسکن منفی گزارش شده بود؛ تشخیص داد. حساسیت و ویژگی تصویربرداری تشدید مغناطیسی نسبت به اسکن هسته ای به ترتیب ۹۰.۷% و ۹۵.۶% محاسبه شد. در بررسی مهره های کمری، تصویربرداری تشدید مغناطیسی تعداد ۴ مهره را که توسط اسکن منفی گزارش شده بود؛ تشخیص داد. حساسیت، ویژگی و صحت تصویربرداری تشدید مغناطیسی نسبت به اسکن هسته ای به ترتیب۹۷.۶% ، ۹۷% و ۹۷.۲%محاسبه شد. نتیجه گیری : تصویربرداری تشدید مغناطیسی برای تشخیص ضایعات متاستاتیک مهره ها حساس تر از اسکن هسته ای است و اگر شک به متاستاز در ستون فقرات وجود داشته باشد؛می تواند اولین اقدام تشخیصی نیز باشد.

کلیدواژه ها

Magnetic resonance imaging, Bone scan, Vertebra, Metastasis, متاستاز, تصویربرداری تشدید مغناطیسی, اسکن هسته ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.