تعیین مکانیزم چین خوردگی تاقدیس زیر سطح گچساران

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: هفتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI07_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2040
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد علوی

علی شبان

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

تاقدیس گچساران یک تاقدیس بزرگ، دو کوهانه و دو دماغهای می باشد که البته در سطح هیچ اثری از آن مشاهده نمی شود. تاقدیسی نامتقارن و با تمایل سطح محوری به سمت جنوب غرب می باشد که البته در برخی از قسمتها نیز خود را به صورت یک تاقدیس متقارن و تقریبا جعبهای شکل نمایان می کند. در این مقاله بررسی مکانیزم چین خوردگی این ساختمان زیر سطحی مورد بررسی قرار گرفت و به طور کلی تمامی بررسی ها نشان دهنده وجود اثاری از یک سیستم چینخوردگی مشابه نیز می باشد. البته این متفاوت با بسیاری از نظریات موجود در رابطه با استیل چین خوردگی در زاگرس می باشد و به همین دلیل برای نتیجه گیری بهتر و دقیقتر نیاز به مطالعات بیشتر می باشد. لیکن وجود یک نوع چین خوردگی مرتبط با گسل که متاثر از مکانیزم خمشی – لغزش می باشد کاملاً مشخص است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.