ارزیابی رفتار لرزه ای قاب های فولادی میان مرتبه مجهز بهمیراگر تسلیم شونده فولادی(XADAS)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: CAUPCONF04_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا شمسیان جزه

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش زلزله دانشگاه تهران

سیدمهدی زهرایی

استاد تمام، گرایش سازه مهندسی عمران دانشگاه تهران

چکیده

در سال های اخیر تلاش های جدی به منظور توسعه مفهوم اتلاف انرژی به عنوان یک تکنولوژی کاربردی جهت مقابله با زلزله صورت گرفته است، که در این پژوهش در نظر است تا به بررسی و مقایسه قاب فولادی مهاربندی میان مرتبه (شش طبقه) یک بار بدون استفاده از میراگر و بار دیگر با استفاده از میراگر تسلیم شونده فولادی XADAS تحت بارگذاری دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی می بپردازیم ، به واسطه شکل پذیری فوق العاده و با به وجود آمدن تغییرشکل غیر ارتجاعی در ورقه های (پره) فولادی آن، میرایی سازه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و باعث کنترل پاسخ و کاهش نیاز لرزه ای می گردد و در این پژوهش قصد بر آن است تا به بررسی و مقایسه ۲ نمونه قاب فولادی مهاربندی میان مرتبه یک بار بدون استفاده از میراگر و بار دیگر با استفاده از میراگر تسلیم شونده فولادی تحت بارگذاری دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی با استفاده از نرم افزار ABAQUS v-۱۸ می پردازیم. که پس از بررسی نمونه های قاب موردنظر در این پژوهش می توان دریافت که استفاده از میراگرهای تسلیم شونده منجر به کاهش مقادیر نیروی برش پایه در ساختمان می شودهمچنین در نتایج به دست آمده می توان مشاهده نمود که با افزودن میراگرهای تسلیم شونده به نمونه های موردبررسی در این پژوهش سختی نمونه ها با کاهش ۱۹ و ۸ درصدی به ترتیب برای نمونه های شش و ده طبقه روبرو شده است.

کلیدواژه ها

میراگر تسلیم شونده، قاب فولادی، مهاربند، ساختمان های میان مرتبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.