ارزیابی وضعیت پدافند غیرعامل در انبارهای مواد غذایی و دارویی بیمارستان ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 23، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MILIT-23-6_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معصوم بیگی

دانشکده بهداشت دانشگاه علو.م پزشکی بقیه الله عج

قادر غنی زاده

دانشکده بهداشت دانشگاه علو.م پزشکی بقیه الله عج

امیر میرشفیعی

دانشکده بهداشت دانشگاه علو.م پزشکی بقیه الله عج

مهدی راعی

دانشکده بهداشت دانشگاه علو.م پزشکی بقیه الله عج

بهرام روشن چراغی

مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، پژوهشکده سبک زندگی اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: بحران­های طبیعی و انسان ساز از جمله تهدیدکننده ­های منابع اقتصادی و مراکز استراتژیک و حیاتی مثل انبارهای مواد غذایی و دارویی هستند. یکی از اقدامات پیشگیرانه موثر بر ارتقاء ایمنی انبارها، اجرای صحیح اصول پدافند غیرعامل است. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت اجرای اصول پدافند غیرعامل در انبارهای مواد غذایی و داروئی بیمارستان­ های منتخب انجام شد. روش ها: مطالعه از نوع توصیفی مقطعی و جامعه­ مورد مطالعه انبارهای مواد غذایی و دارویی بیمارستان­ های تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی بودند. ابتدا بازبینه لازم تهیه و روایی و پایایی آن انجام شد. سپس به کمک آن وضعیت پدافند غیرعامل انبارها ارزیابی شد. داده­ های جمع­ آوری شده با استفاده از روش ­های آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.  یافته ها: باربینه ارزیابی وضعیت رعایت اصول پدافند غیرعامل انبارها برای اولین بار طراحی و استفاده شد. وضعیت اجرای اصول پدافند غیرعامل انبارهای مواد غذایی و دارویی بیمارستان­ ها ۲۰% در حد مطلوب،۷۰% در حد متوسط و ۱۰% در حد ضعیف ارزیابی شد. از نظر اصول پدافند غیرعامل مکان­یابی بهینه ۷۱/۲۶%، استتار، پوشش و پراکندگی ۶۴/۳۵%، ایمنی در برابر آتش­ سوزی و اعلام خبر ۶۸/۹۲%، امنیت محوطه­ بیرونی ۳۶/۴۷%، امنیت محوطه داخلی ۴۸/۴۷%، مقاوم سازی سازه ۵۸/۳۵%، ایمنی درب و پنجره ۷۶/۰۶% و از نظر سایر موارد مهم ۶۶/۶۵% رعایت شده بود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد وضعیت کلی رعایت اصول پدافند غیرعامل در انبارها به­ طور میانگین در حد متوسط است، اما از نظر وضعیت امنیت محوطه­ داخلی و بیرونی، اصل استتار و پراکندگی بدلیل عدم احداث اولیه سازه برای انبار، بعضا در حد ضعیف است. در نتیجه لازم است جهت رفع نواقص مذکور و ارتقاء ایمنی و رعایت اصول پدافند غیرعامل انبارها اقدام شود.

کلیدواژه ها

ایمنی, انبار, بیمارستان, پدافند غیرعامل, دارو, مواد غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.