تعیین روابط علی بین محرک های ایجاد و بکارگیری همزیستی صنعتی در شهرک-های صنعتی با استفاده از روش دیمتل فازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 24، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-24-5_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم سپهری شفیق

دانشجوی دکتری گروه مدیریت واحد تبریز، دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران .

هوشنگ تقی زاده

استاد گروه مدیریت واحد تبریز، دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران. ( مسوول مکاتبات)

سلیمان ایرانزاده

استاد گروه مدیریت واحد تبریز، دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اینکه شبکه­های همزیستی صنعتی هم می­توانند به محیط زیست کشور کمک نمایند و هم می­توانند به توسعه پایدار از طریق توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی کمک کنند، بر همین اساس هدف این تحقیق، تعیین روابط علی بین محرک­های ایجاد و [۱]بکارگیری همزیستی صنعتی در شهرک­های صنعتی شهید سلیمی و شهید رجایی تبریز بوده است.روش بررسی: روش تحقیق بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس روش انجام کار، توصیفی بوده است.  نمونه آماری تحقیق شامل ۲۵۶ شرکت فعال در شهرک­های شهید سلیمی و شهید رجایی تبریز بوده است. برای گرداوری داده­ها از دو پرسشنامه استفاده شده است. پرسشنامه اول به منظور شناسایی محرک­های ایجاد و بکارگیری همزیستی صنعتی بوده و پرسشنامه دوم در جهت تعیین روابط علی بین محرک­ها تدوین شده است. پرسشنامه­های تحقیق در اختیار مدیران شرکت­های نمونه آماری تحقیق قرار گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون t تک نمونه­ای و روش دیمتل فازی استفاده شده است.یافته­ها: یافته­ های تحقیق نشان می­دهد که  پشتیبانی مدیریت عالی و تسهیم اطلاعات در میان مشارکت­کنندگان تاثیر گذارترین عوامل و پشتیبانی نهادی و آگاهی از مفاهیم به عنوان عوامل تاثیرپذیرترین محرک­های ایجاد و بکارگیری همزیستی صنعتی در شهرک­های صنعتی تلقی می­شوند.بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس یافته ­های تحقیق می­توان نتیجه گرفت که برای ایجاد همزیستی صنعتی در شهرک­های صنعتی کشور، اولین اقدامات بایستی در جهت افزایش  پشتیبانی مدیریت عالی و تسهیم اطلاعات در میان مشارکت­کنندگان صنعتی باشد.

کلیدواژه ها

همزیستی صنعتی, شهرک های صنعتی, دیمتل فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.