بهبود تعیین موقعیت درون ساختمان به روش WLAN با به کارگیری روش های یادگیری ماشین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک ۱۴۰۲)
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT27_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسفندیار

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

محمدعلی شریفی

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

رحیم علی عباسپور

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

چکیده

در عصر فناوری، توانایی جهت یابی افراد و دستگاه ها اهمیت بسیاریدارد، سیستم های تعیین موقعیت ماهواره ای عملکرد خو بی در تعیینموقعیت و جهت یابی در فضاهای باز دارند، اما در فضاها ی داخلی،مانند داخل ساختما ن ها، کارا یی خود را از دست می دهند و دربسیاری از موارد قابلیت موقعیت یابی به صورت دقیق را ندارند. سیستمتعیین موقعیت داخلی با استفاده از روش ها و فناوری های مختلفتوانسته ضعف سیستم های تعیین موقعیت ماهواره ای را در محیط هایداخلی جبران نماید.در این تحقیق برای پیاده سازی سیستم تعیین موقعیت داخلی ازفناوری WiFi استفاده می شود و با توجه به فضا ی داخلی موجود و امکانات در دسترس، روش اثرانگشت که یکی از روش های رایج درموقعیت یابی داخلی است استفاده شده است. الگور یتم های مختلفیبرای کشف الگو از پایگاه داده ایجادشده توسط روش اثرانگشت وجوددارد که در این تحقیق از الگوریتم های نزدیک ترین همسایگی، شبکهعصبی پرسپترون چندلایه (ANN-MLP)، رگرسیون بردار پشتیبان (SVR) و K- نزدیکترین همسایگی (K-NN) استفاده شده است. سیستم تعیین موقعیت با استفاده از روش اثرانگشت و الگوریتم های اشاره شده در یک فضای داخلی با دو رویکرد متفاوت در فاصله نقاطمرجع پیاده سازی شد. فاصله نقاط در رویکرد اول و دوم به ترتیب ۲ و۴ متر است. جهت ارزیابی، خطای موقعیت یابی در هر الگوریتم بااستفاده از پارامتر RMSE محاسبه شده است تا بتوان الگوریتم های اجراشده را با یکدیگر مقایسه نمود.

کلیدواژه ها

تعیین موقعیت داخلی، Wi-Fi، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.