بررسی نحوه اخذ و پردازش مشاهدات GPS جهت تولید میدان های سرعت سطحی با نرم افزارهای متن باز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک ۱۴۰۲)
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT27_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک رضائی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز

اصغر راست بود

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز

چکیده

حرکت زمین ساختی قاره ها به مناطق باریک در مرزهای صفحاتمحدود نمی شود. بلکه با مناطق وسیعی از تغییر شکل لرزه ای توزیع شده مشخص می شود. این نتیجه در اثر رفتار متفاوت وابسته به عمق مواد لیتوسفر اقیانوسی و قاره ای است. سیستم تعیین موقعیت جهانی(GPS) امروزه به ابزار قدرتمندی برای بررسی این پدیده تبدیل شدهاست و تعداد روز افزونی از ایستگاه های موقت و دائمی با هدف انجاممطالعات ژئوفیزیکی طولانی مدت نصب و راه اندازی شده اند. تکنیکژئودزی فضایی با فاز حامل GPS، امکان شناسایی حرکات زمین ساختی پوسته را در مقیاس زمانی چند ساله با مشاهدات دوره ایمکرر ایستگاه های متصل به سنگ بستر فراهم می کند. با شناخت منابع خطا و اعمال پارامترهای مربوطه در تعیین موقعیت با GPS می توان به دقت های بالا جهت مطالعات زمین ساختی رسید. در این تحقیق. پردازش مجدد مشاهدات GNSS تعداد ۲۶ ایستگاه شبکهدائم و دوره ای در محدوده برخورد مایل صفحات زمین ساختی عربستان و اوراسیا انجام گرفت. پردازش داده ها با استفادبه از تعیین موقعیت دقیق نقطه ای در نرم افزار GAMIT/GLOBK نسخه ۱۰/۶برای سال های ۲۰۰۱، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۵ انجام شد. در پردازش مجدد از ۲۰۰۵ TIRF و مدل تروپسفری VMFI و همچنین از آخرین نسخه بار ناشی از جزر و مد اقیانوسی و بار اتمسفری استفاده شد. اختلاف نتایج حاصل با پردازش اولیه که توسط ماسون ۲۰۰۷ انجام شده خارج از بیضی خطای بردارهای سرعت بوده و معنی دار است. لذا لزوم پردازش مجدد مشاهدات شبکه های ژئودینامیک سراسری و محلی در کشور احساس می شود .

کلیدواژه ها

؛GPS نرخ بالا، نرم افزار علمی، بردارهای سرعت، سری زمانی GAMIT/GLOBK، چارچوب مرجع، .ITRF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.