استفاده از مدل TOPSIS برای تعیین LST و استفاده از الگوریتم ESTARFM برای ادغام LST سنجنده های اپتیکی به منظور تهیه نقشه LST با قدرت تفکیک مکانی و زمانی بهبود یافته

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک ۱۴۰۲)
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT27_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز نگهبانی

دانشکده عمران و حمل و نقل دانشگاه اصفهان

مهدی مومنی

دانشکده عمران و حمل و نقل دانشگاه اصفهان

مینا مرادی زاده

دانشکده عمران و حمل و نقل دانشگاه اصفهان

چکیده

برای تعیین دمای سطح زمین (LST) با استفاده از تصاویر ماهواره-ای، روش های متفاوتی وجود دارد و تعیین دفیق این پارامتر همچنانمسئله ای چالش برانگیز است. در این تحقیق از پنج الگوریتم برای اینمنظور استفاده شده است. همجنین از میانگین ساده و میانگین وزن دار این الگوریتم ها نیز استفاده شده است که وزن هر روش درمیانگین وزن دار به کمک الگوریتم چند معیاره TOPSIS محاسبه شده است. نتایج نشان می دهد دقت روش وزن دار در تعیین LSTنسبت به سایر الگوریتم های استفاده شده بیشتراست (RMSE=۰.۵۵۲˚K). داده های دقیق LST با توزیع مکانی-زمانی پیوسته، نقش مهمی در زمینه پایش رطوبت و تبخیر و غیرهدارند. در حالیکه قدرت تفکیک مکانی و زمانی داده های ماهواره ای باهم نسبت عکس دارند. با استفاده از الگوریتم های ادغام می توان برایافزایش همزمان قدرت تفکیک مکانی و زمانی داده ها استفاده کرد. دراین مقاله از الگوریتم ESTARFM برای ادغام LST سنجنده های لندست و مودیس استفاده شده است و نتایج نشان دهنده دقت بالایاین روش در منطق مطالعاتی است (مقدار RMSE در بازه ۲.۰۴-۱/۸۷ درجه کلوین و مقدار MAE در بازه ۱.۴۳-۱.۳۲ درجه کلوین تغییر کرده است).

کلیدواژه ها

ادغام داده ها، لندست، مودیس، LST و TOPSIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.