بررسی شاخص های آموزش عالی در اطلس ملی و تاثیرآن در برنامه ریزی راهبردی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک ۱۴۰۲)
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT27_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله علیزاده

کارشناس ارشد جغرافیا و کارشناس سازمان نقشه برداری کشور

حمیده موسی زاده

کارشناس کارتوگرافی و رئیس اداره اطس ملی سازمان نقشه برداری کشور

شهره صیفی

کارشناس نقشه برداری و معاون نقشه نگاری و اطلس های ملی سازمان نقشه برداری کشور

ابوالفضل بلندیان

کارشناس ارشد جغرافیا و مدیر نقشه نگاری و اطلس های ملی سازمان نقشه برداری کشور

چکیده

نظام های آموزش عالی همواره به عنوان بالاترین مرکز اندیشه ورزی وتولید علم جامعه محسوب شده و با حضور و فعالیت اندیشمندانهعامل بنیادی تکامل و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامعبوده و در اعتلای علمی و جهت بخشیدن به حرکت های فکری،اعتقادی، و سیاسی جامعه نقشی اساسی دارند. بنابراین کشورهایی کهخواهان توسعه همه جانبه و پایدار هستند، ابتدا بایستی نظام هایآموزش عالی خود را به طور متوازن و بر اساس عدالت آموزشی توسعهدهند تا همه استانها و شهرهای آنها از دسترسی و توسعه متوازن وپایدار برخوردار شو ند. شرط لازم برای توسعه عاد لانه نظام هایآموزش عالی، شناخت دقیق آنها ست . تحلیل تحول ساختاری وکارکردی آموزش عالی از حیث توسعه کمی و کیفی آن، بهترین منبعاین شناخت است. در واقع، بدون شناخت گذشته و حال نظام آموزشعالی، نمی توان برای ارتقای وضع موجود و رسیدن به وضعیت مطلوبدر آینده سیاستگذاری و برنامه ریزی کرد . اطلس آموزش عالی بهعنوان ابزار گرافیکی ارائه دهنده آمار و اطلاعات برای مطالعه وضعیتموجود و همچنین برنام هریزی های آتی در جهت بهبود آن می تواندمرجع مفید و مستحکمی باشد.در پژوهش حاضر، وضعیت شاخصهای آموزش عالی و ابعاد آن تشریح و تبیین شده است . شاخص هاامکان ارزیابی کیفیتها را در نظام آموزش عالی فراهم می کنند.

کلیدواژه ها

اطلس آموزش عالی، شاخص های آموزش عالی ، برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.