توانمند سازی زنان روستائی در مشاغل خانگی : (بررسی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، کارآفرینی و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: CEMCD01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر برخوردار

استادیار ، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

اعظم رجبی

هنرآموز کارآفرینی ، هنرستان کاردانش حضرت فاطمه الزهرا (س)، اداره آموزش و پرورش منطقه ۹ تهران، ایران

محمد نجفی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

روند توسعه هر کشوری از طریق منابع انسانی آن تامین می گردد. طرح توانمند سازی بانوان در مشاغل خانگی مستقیما با افزایش زیمنه فعالیت اقتصادی، ارتقاء سطح رفاه، معیشت و افزایش مشارکت زنان محروم روستایی و ایجادکسب و کارهای کوچک و ورود به کارآفرینی و یا خود اشتغالی در ارتباط است. بر همین اساس این پژوهش به بررسیعوامل تسهیل کننده و بازدارنده با میزان مشارکت در مشاغل خانگی با تاکید بر توانمند سازی زنان روستایی پرداختهاست. جامعه آماری آن را زنان روستایی کارآفرین در شهرستان بابل تشکیل داده است که بر اساس جدول مورگان ۳۵۰ نفرز آن به صورت تصادفی و با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای گزینش و مطالعه شدند. مهم ترین ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن به تائید متخصصان و افراد خبره رسید و جهت بررسی پایایی آن با محاسبهی ضریب آلفای کرونباخ، پایایی در همه قسمت های پرسشنامه بیشتر از ۰/۸ برآورد شد که بیانگر قابلیت اعتماد آن است.طبق نتایج به دست آمده از تحلیل . عوامل تسهیل کننده و بازدارنده گرایش زنان روستاتی به راه اندازی مشاغل خانگی وکارگاه های زود بازده کوچک و تاثیر چهار عامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، ساختار مدیریتی و آموزشی برموضوع اشتغال زنان و توانمند سازی زنان روستایی دسته بندی شدند . همچنین نتایج پژوهش نشان داد » با مد نظر قراردادن تسهیل کننده ها و بازدارنده ها . نگرش زنان روستایی به راه اندازی مشاغل خانگی با تاکید بر توانمندسازی هم ازلحاظ مهارت آموزی ارتقاء دانش، متکی بودن به یک صندوق قرض الحسنه خود مدیریتی با مشارکت خودشان رابطهمعنا داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

عوامل تسهیل کننده و بازدارنده، میزان مشارکت، توانمندسازی زنان روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.