کانه نگاری و شیمی کانه ها در عدسی های سولفیدی – اکسیدی موجود در توده مافیک میشو (جنوب غرب مرند، آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-22-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا قربانی

دانشگاه تبریز

محمدرضا حسین زاده

دانشگاه تبریز

محسن موید

دانشگاه تبریز

چکیده

توده­ی مافیک میشو در جنوب­غرب مرند و بخش مرکزی ارتفاعات میشو در استان آذربایجان­شرقی قرار دارد. بررسی­های انجام شده بر روی این توده­ی نفوذی وجود کانی­سازی سولفیدی – اکسیدی را نشان می­دهد. بخش سولفیدی بیشتر شامل پیروتیت بوده که با کالکوپیریت، پنتلاندیت، اسفالریت، پیریت و ترویلیت همراه است. ایلمنیت و به مقدار کمتر مگنتیت فاز اکسیدی را تشکیل می­دهند. کانی­های سولفیدی اولیه در اثر دگرسانی به­وسیله­ی پیریت و ویولاریت جانشین شده­اند. با توجه به حضور بافت جدایشی در نمونه­های مورد بررسی مانند کالکوپیریت در اسفالریت می­توان دماهای بالای C˚۴۰۰ را برای تشکیل فازهای سولفیدی در نظر گرفت. نسبت Co/Ni این سولفیدها نشانگر تشکیل آن­ها در یک سیستم Ni- Fe- Cu آمیزش ناپذیر است.توده­ی مافیک میشو در جنوب­غرب مرند و بخش مرکزی ارتفاعات میشو در استان آذربایجان­شرقی قرار دارد. بررسی­های انجام شده بر روی این توده­ی نفوذی وجود کانی­سازی سولفیدی – اکسیدی را نشان می­دهد. بخش سولفیدی بیشتر شامل پیروتیت بوده که با کالکوپیریت، پنتلاندیت، اسفالریت، پیریت و ترویلیت همراه است. ایلمنیت و به مقدار کمتر مگنتیت فاز اکسیدی را تشکیل می­دهند. کانی­های سولفیدی اولیه در اثر دگرسانی به­وسیله­ی پیریت و ویولاریت جانشین شده­اند. با توجه به حضور بافت جدایشی در نمونه­های مورد بررسی مانند کالکوپیریت در اسفالریت می­توان دماهای بالای C˚۴۰۰ را برای تشکیل فازهای سولفیدی در نظر گرفت. نسبت Co/Ni این سولفیدها نشانگر تشکیل آن­ها در یک سیستم Ni- Fe- Cu آمیزش ناپذیر است.

کلیدواژه ها

mafic rocks, sulfide mineralization, microprobe, immiscible, Misho, Marand., سنگ های مافیک؛ کانی سازی سولفیدی؛ ریزپردازش, آمیزش ناپذیر؛ میشو؛ مرند.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.