حمایت از اتباع بیگانه در پرتو حقوق بین الملل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی، حقوق و فرهنگ عامه
- کد COI اختصاصی: LAWBCNF07_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
استادیار گروه حقوق ، واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشجوی دکترا حقوق بین الملل ، گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگ اه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانش آموخته ارشد حقوق بین الملل ، گروه حقوق ، واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد ، ایران
چکیده
حقو ق بشر در یک برداشت موسع به مجموعه ای از قواعد، اصول، تمایلات و آرزوهای جوامع انسانی در حمایت و ارتقاءحقو ق اساسی انسان اطلاق میگردد. منش ا اصلی حقو ق بشر، حقو ق فطری است که با توجه به جذابیت های ذاتی نهفته در اصولیهمچون برابری و عدم تبعیض نژادی، آزادی، حق حیات، حق بر محیط زیست، حق بر صلح پایدار، حق بر داشتن محاکمه عادلانه،حق بر انتخاب محل سکونت و ... به تدریج قواعد الزام آور و ضمانت اجراهای لازم برای دفاع از حقوق بشر شکل گرفته و مجموعه ا یاز قطعنامه ها، کنوانسیون ها، بیانیه ها و اعلامیه ها را به وجود آورده است که در کنار نهادهایی همچون دادگاه حقو ق بشر اروپایی،کمیسیون حقو ق بشر، دادگاه های کیفری رسیدگی بر جنایات یوگسلاوی سابق و رواندا و تاسیس داگاه کیفری بین المللی، امکاناتمثبتی برای حمایت از حقو ق بشر را به وجود آورده است. هرچند چالش های بسیار جدی پیش روی جامعه جهانی در ارتقاء حقو قبشر وجود دارد. چالش های حقوق بشری پدیده مهاجرت، اصلی ترین عوامل مشکل آفرین برای اتباع بیگانه و جامعه بین المللی میباشد. راهکار های ارائه شده برای حل این چالش ها در سال های اخیر تا حدودی توانسته از گسترش این چالش ها و مشکلاتجلوگیری کند؛ اما یک راه حل نهایی نبوده و همچنان مشکلات پیش روی اتباع بیگانه و پناهندگان پابرجا هستند. نمی توان اینمسئله را نیز فراموش کرد که در بسیاری از موضوعات حقو ق بشر ی در جامعه بین المللی کشورها با اتخاذ رویه های گوناگون سعیدر رفع این مشکلات داشته اند که نه تنها این مشکلات مرتفع نشده؛ بلکه باعث گسترش و وخیم تر شدن آن ها نیز شده است.امروزه قاچاق انسان که یکی از چالش های حقو ق بشری پدیده مهاجرت است، به یک صنعت غیرقانونی بسیار گسترده تبدیل شدهکه به نوعی همه کشورهای جهان با آن درگیر هستند و هیچ کشوری مبرا از این مشکل نیست. با وجود جنگ و مخاصمات در برخیاز کشورهای جهان، موضوع آوارگان و پناهندگان به میان می آید که این نیز خود از دیگر چالش های موضوع مهاجرت می باشد کهزیرمجموعه های بسیاری دارد.کلیدواژه ها
مهاجرت، حقوق بین الملل، سازمان جهانی مهاجرت، حقوق بشر، حمایتهای حقوق بشریمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.