نفوذ کلام امیرالمومنین (ع) در پیشبرد اصول حقوق بشردوستانه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی، حقوق و فرهنگ عامه
  • کد COI اختصاصی: LAWBCNF07_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا انصاری مهیاری

استادیار گروه حقوق ، واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

زهراسادات حسینی

دانشجوی دکترا حقوق بین الملل ، گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگ اه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

جنگ و مخاصمات از پدیده های قدیمی در جامعه هستند که همواره وجود داشتند و دنیای بدون جنگ را نمی توان تصورنمود اما با وجود یک سری قواعد می توان آن را محدود نمود.حقوق بشر دوستانه ایجاد شد تا محدودیت هایی را در زمان جنگایجاد کند و تا حدودی بتوان جنگ را کنترل نمود و در اسناد و کنوانسیون های مختلفی این ممنوعیت را می توان احراز نمود.بنابرایندر این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی به قواعد و اصول حقوق بشر دوستانه در جامعه بین المللی پرداخته می شود و بعد از آناین اصول در حوزه داخلی و در نهج البلاغه مورد بررسی قرار می گیرد.در نهج البلاغه، امام علی (ع) در خطبه ها و نامه های خود بهاین اصول پرداختند و بیان داشتند که این اصول و قواعد از جایگاه ویژه ای در جامعه برخوردار هستند و همگان باید این قواعد رارعایت کنند.علاوه بر این، امام خمینی)ره( نیز به صورت ضمنی در بیانات خود از قواعد حقوق بشردوستانه سخن به میان آوردند واین اصول را از جمله رفتارهای انسانی اسلامی میدانند.همچنین با رجوع به قانون اساسی کشورمان، مشخص می شود که اصولمختلفی وجود دارد که بیان می دارد حقوق بشر دوستانه در قانون اساسی کشورمان از جایگاه بالایی برخوردار است و به صورت خاصاین اصول را بیان نموده است. با بررسی موارد گفته شده می توان به این نتیجه رسید که حقوق بشر اسلامی بسیار غنی و پربار استو احکام و قواعد زیادی در این حیطه دارد و این امر باعث رشد و پیشرفت اندیشه های اسلامی در جهان می شود.

کلیدواژه ها

اسلام، حقوق بشر دوستانه، حقوق بین الملل، قانون اساسی، کلام امیرالمونین (ع)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.