طراحی مدل شاخص های شایسته گزینی مدیران تربیت بدنی باشگاه های مقاومت بسیج کشور براساس الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ورزشی و توان رزم، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SSCP-3-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود نصراصفهانی

دکتری مدیریت ورزشی، مدرس گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

سمیه رهبری

دکتری مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

سجاد صمدی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل شاخص های شایسته گزینی مدیران باشگاه های مقاومت بسیج کشور براساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت انجام گردید.روش شناسی: با توجه به ماهیت کیفی و اکتشافی موضوع، از روش تحقیق کیفی از نوع داده بنیاد و به شیوه گلیزر (۱۹۹۲) استفاده شد. نمونه آماری این تحقیق شامل ۱۶ نفر از مدیران باشگاه های مقاومت بسیج کشور و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی دانشگاه ها بود و نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه پیدا کرد. پس از مطالعات اولیه کتابخانه ای و شناسایی فهرست مقدماتی عوامل، داده های پژوهش از طریق مصاحبه اکتشافی نیمه ساختار یافته گردآوری شدند. داده ها با روش کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و گزینشی کدگذاری شدند.یافته ها: نتایج کدگذاری به شناسایی ۲۲۴ نشان در سه حوزه شایستگی های فردی (نگرشی، رفتاری و هوشی)، ارزشی (سازمانی و اسلامی) و شغلی (دانشی، مهارتی و مدیریتی) منجر شد. کدهای مربوط به مولفه های پژوهش از جمله شایستگی فردی شامل شاخص های نگرشی (خودباوری، وجدان کاری، مثبت اندیش، هویت ایرانی و اسلامی، آرامش بخش و امیدواری)، شاخص های رفتاری (منضبط، خودکنترل، پویایی در سازمان، استقلال طلب و تعالی گرا، فن بیان، رقابت طلبی، تعهد)، و شاخص های هوشی (عاطفی، شناختی، مدیریتی).، شایستگی ارزشی شامل شاخص های سازمانی (اخلاق مدار، عدالت خواهی، ارزش آفرین، برنامه محوری)، شاخص های اسلامی (متوکل، با تقوا، ایثارگر، شاکربودن و مومن، معتقدبودن)، و شایستگی شغلی شامل شاخص های مهارتی (تعامل گرا، مشارکت جو، کارآفرین و نوآوری، تنش زدایی)، شاخص های دانشی (دانشور، مصلحت اندیش و خردمند، قانونمند بودن، فن آوری اطلاعات و تخصص گرا)، و شاخص مدیریتی (مالی، اداری، منابع انسانی، رهبری و هدایت، بازاریابی، ارتباطی، سلامتی و بهداشت، مدیریت تعارض، انتقادپذیری، خلاقیت، تصمیم گیری و مذاکره کنندگی) بودند.نتیجه گیری: به مدیران و مسئولین بالادستی در سازمان بسیج کشور پیشنهاد می شود در استخدام و به کارگیری نیروی انسانی مورد نیاز از نشان ها، مفاهیم و مقوله های شناسایی شده این تحقیق جهت انتخاب افراد شایسته استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

شایسته گزینی, مدیران, باشگاه مقاومت, الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت, داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.