بررسی پارامترهای گرفتگی غشا آلترافیلتراسیون در تصفیه پساب نفتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHEMISB06_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توان کیخاونی

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه ایلام

نگین علی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی دانشگاه ایلام

عاطفه رضائی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی دانشگاه ایلام

چکیده

< p> امروزه لزوم تصفیه پساب های نفتی با روش های نوین با توجه به مشکلات زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته است.فرآیندهای غشایی یکی از فرآیندهای هماهنگ با استانداردهای محیط زیست و با مصرف پایین انرژی برای تصفیه پسابهای نفتی میباشند. با اینحال مشکل گرفتگی غشا در تصفیه پسابهای نفتی همواره وجود دارد. در این مطالعه پدیده گرفتگی در فرآیند الترافیلتراسیون برای تصفیه پساب نفتی بررسی شده است. تنظیم شرایط عملیاتی و تعیین پارامترهای موثر بررسوب غشایی برای به تاخیر انداختن پدیده گرفتگی میتواند تاثیر قابل توجهی در افزایش کارایی غشا داشته باشد. در این راستا اثر متغیرهای عملیاتی مانند فشار، دما و pH بر فلاکس تراوشی و میزان دفع در ستاب اولترافیلتراسیون بررسی شده و سپس با استفاده از داده های اندازه گیری شده، پارامترهای گرفتگی مانند نسبت بازیابی فلاکس، نسبت گرفتگی برگشت ناپذیر و نسبت گرفتگی کل محاسبه شدند. نتایج نشان می دهد که با افزایش فشار، مقدار فلاکس آب خالص و فلاکس تراوشی افزایش و میزان دفع کاهش مییابد. دما در تمام محدوده pH تاثیر مثبتی بر افزایش فلاکس دارد. با اینحال نسبت بازیابی فلاکس در تمام دماها با افزایش pH از محدوده اسیدی به قلیایی کاهش می یابد. تغییرات گرفتگی برگشت ناپذیر با پارامترهای عملیاتی بر خلاف نسبت بازیافت فلاکس می باشد. بیشترین و کمترین مقدارگرفتگی کل در تمام دماها به ترتیب در محدوده قلیایی و اسیدی رخ میدهد . در تمام فشارها، پارامترهای گرفتگی روند مشابه نشان میدهند.< /p>

کلیدواژه ها

غشا آلترافیلتراسیون، پساب نفتی، گرفتگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.