بررسی فرایند تبدیل متانول به پروپیلن (PVM)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHEMISB06_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادقی راد

شرکت شارگان، معاونت پروژه ها

اشکان غفوری

شرکت شارگان، مدیر عامل

محمدامین چراغی

شرکت شارگان، مدیر فرایند پروژه پتروشیمی GTPP اسلام آباد غر ب

بهنام حسینی نیا

شرکت شارگان، کارشناس فرایند پروژه پتروشیمی GTPP اسلام آباد غرب

چکیده

پرو پیلن از مواد مهم بالادستی پتروشیمی است چرا که از مشتقات آن، محصولات متنوع بسیار ارزشمندی در پایین دست بهدست می آید. اهمیت تولید مشتقات پرو پیلن از این جهت است که این مشتقات به عنوان ماده اول یه در صنایع تکمیلیپرکاربردی همچون صنایع بسته بندی، یونولیت، پلاستیک، خودرو، نساجی، ساختمان، چرم مصنو عی ، کفش و... مورد استفادهقرار می گیرند. اما ایران علی رغم آنکه در زمینه مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا در مقام اول است، در زمینه پروپیلن و پلیپروپیلن به عنوان یک وارد کننده نقش ایفا می نماید که به هیچ وجه قابل قبول نمی باشد. از سوی دیگر آمارها بیانگر آناست که در سال های پیش رو، تجارت و فروش متانول جهان و همچنین ایران (به عنوان بزرگترین تولید کننده متانول دردنیا) دچار مشکل شود. برون رفت از این موضوع، تبدیل تکنولوژی متانول به پروپیلن است که در سال های اخیر نیز موردتوجه بزرگان در ایران قرار گرفته است. در این مقاله، به مرور فرایند تبدیل متانول به پروپیلن پرداخته می شود. در ابتدا مروراجمالی صنعت پتروشیمی در ا یران و سپس روش های مختلف تولید پروپیلن ارائه می شود. در ادامه تکنولوژی های مطرحجهت تولید پرو پیلن از متانول و شرح اجمالی فرایند تبدیل متانول به پروپیلن (PVM) مورد توجه قرار می گیرد. و در انتهاواحدهای تبدیل متانول به پرو پیلن در ایران مرور می شود.

کلیدواژه ها

پتروشیمی، متانول، پروپیلن، فرایند، تبدیل متانول به پروپیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.