تاثیر تمرین پیش آمادگی و مقدماتی زیربیشینه در برنامه توانبخشی بر اضطراب سوماتیکمبتلایان پر فشار خونی (مطالعه طولی )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT08_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خادمی

استادیار فیزیولوژی ورزشی- قلب و عروق و تنفس، گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه جهرم، جهرم،فارس، جمهوری اسلامی ایران.

چکیده

مقدمه: هدف از این تحقیق نیمه تجربی طولی ، تاثیر برنامه ۴ هفته ای توانبخشی قلبی عروقی بر میزان کاهشاضطراب بدنی مردان مبتلا به پر فشار خونی است. اضطراب بیش از حد طبیعی منش ا و تشدید کننده بسیاری بیماری ها، بخصوص امراض قلبی عروقی است، بالا رفتن برانگیختگی می تواند باعث تشدید علایم بیماری قلبی عروقی ، حتیدر شرایط مزمن و پیشرفته مرگ بیمار گردد. کنترل ، پیشگیری اطلاع رسانی در مورد امراض خاص، علایم، عوامل،پیشگیری، کنترل، نحوه برخورد و کنترل آنها خصوصا امراض قلب و عروق و درمان آن در سلامت و کارآمدی فردی واجتماعی بسیار موثر است. روش تحقیق: در پژوهش حاضر ۶۰ مرد مبتلابه پر فشار خونی شرکت کردند که دارای فشار خون بیش از ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه ، میانگین وزن ۸۰±۱۰ ، قد ۱۶۵±۵ ، سن ۴۵±۲۰ بودند. این بیماران سابقه هیچ مرض خاص و زمینه ای دیگری نداشتند و بصورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. افراد گروه تجربی در یک دویدن تداومی زیربیشینه با شدت ۴۰ تا ۶۰ درصد HR max، سه جلسه در هفته، هر جلسه ۴۵-۳۰ دقیقه دقیقه در قالب برنامه توانبخشی ۴ هفته ای شرکت کردند (تداومی). قبل و بعد از برنامه از هر دو گروه تست اضطراب بدنی ایلی نوئیز گرفته شد. تست ورزش جهت تعیین حد اکثر ضربان قلب برای شرکت در برنامه تمرینی از گروه ها بعمل آمد. داداه ها توسط نرم افزار آماری spss و با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه Uni Variate تجزیه و تحلیل شدند. کلیه عملیات آماری در آلفای ۰/۵۰ و فاصله اطمینان ۰/۹۵ انجام شد. در تمامی برنامه مذکور بیماران تحت نظارت متخصصین فیزیولوژی ورز شی – قلب و عروق، متخصص قلب و عرو ق در شرایط کلینیکی بودند.یافته ها: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که در میزان اضطراب بدنی، گروه تجربی و کنترل کاهش معنی داری نشاننداد. بحث و نتیجه گیری: عدم کاهش اضطراب بدنی در گروه تجربی را می توان به عواملی نظیر؛ شدت ، مدت وتکرار تمرین در تحقیق حاضر، نسبت داد.

کلیدواژه ها

توانبخشی قلبی عروقی ، تمرینات هوازی تداومی زیر بیشینه، اضطراب بدنی، پر فشار خونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.