مقایسه رن گپذیری پارچه پنبه ای کاتیون ی مرسریزه نسبت به پارچه کاتیونی سفیدگری شده با رنگینه طبیعی زردچوبه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC08_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نظری

دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی یزد

محمد میرجلیلی

عضو هیات علمی دانشکده نساجی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد

محسن جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نساجی

چکیده

در این پروژه از عامل کاتیونی 188 Quat-جهت بهبود شرایط رنگرزی پنبه با رنگینه طبیعی زردچوبه استفاده شده است. کاتیونی کردن پارچه ها در حمام های حاوی غلظت های مختلف عامل کاتیونی کننده به دو روشPad-Dry-Cure و Pad-Batchانجام شده است. رنگرزی پارچه پنبهای سفیدگری شده و مرسریزه شده با استفاده از عامل کاتیونی کننده در دو شرایط معمولی 60درجه سانتیگراد و فراصوت 60درجه سانتیگرادهمچنین در حضور دندانه زاج سفید و بدون حضور دندانه انجام گردید. مقادیر رمق کشی نمونه های رنگ شده نیز با استفاده از دستگاه اسپکتروسکوپی جذبی اندازه گیری گردید. ضمناً خواص ثبات سایشی، شستشویی و نوری نمونه های عمل شده، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که با افزایش مقدار عامل کاتیونی مقادیر رمق کشی نیز افزایش می یابد. حضوردندانه با توجه به اینکه بعنوان واسطه بین دندانه و لیف عمل می کند، سبب افزایش میزان درصد رمق کشی گردیده است همچنین اثرات سطحی ماده کاتیونی بر کالای پنبه ای با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی پویشیSEM) نشان داده شده است

کلیدواژه ها

رنگرزی، رنگینه طبیعی زردچوبه، رمق کشی، خواص ثباتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.