رابطه آمادگی خودراهبری یادگیری با پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 30، شماره: 106
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-30-106_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا خطیب زنجانی

Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Payame noor University,Tehran, Iran

علی اکبر عجم

Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Payame noor University, Tehran, Iran. ( Corresponding Author) Tel: ۰۹۱۵۹۳۴۱۸۸۰ E-mail: aliakbarajam۱۳۸۷@gmail.com

صدیقه بادنوا

MA, Department of Educational Sciences, Payame noor University,Tehran, Iran

چکیده

چکیده زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه آمادگی خودراهبری یادگیری با پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی در سال ۱۳۹۳ می باشد. روش بررسی: جامعه پژوهش این مطالعه توصیفی همبستگی، شامل تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بوده است. حجم کل نمونه بر اساس روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی با استفاده از جدول Krejcie & Morgan، ۲۰۰ نفر تعیین شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه آمادگی خودراهبری یادگیری fisher و همکاران، پرسش نامه پذیرش یادگیری الکترونیکی بر اساس مدل پذیرش فناوری و از معدل تحصیلی دانشجویان در نیمسال اول ۱۳۹۳ استفاده شد. برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه ۱۶از آزمون های آماری MANOVA و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها: یافته های این پژوهش نشان داد که بین ابعاد مختلف آمادگی خودراهبری یادگیری دانشجویان با توجه به جنسیت و رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد (۰۵/۰P> ). بین مولفه های آمادگی خودراهبری یادگیری با پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی رابطه معنی داری وجود دارد (۰۱/۰P< ) و آمادگی خودراهبری یادگیری پیش بینی کننده مناسبی برای میزان پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان می باشد.    نتیجه گیری کلی: با توجه به اهمیت نقش آمادگی خودراهبری، پیشنهاد می شود پژوهش های بیشتری در زمینه عوامل موثر بر آمادگی خودراهبری یادگیری انجام گیرد و دوره های آموزشی برای افزایش آمادگی خودراهبری دانشجویان تشکیل شود.

کلیدواژه ها

Learning, Educational status, E-learning, Students, یادگیری, وضعیت تحصیلی, یادگیری الکترونیکی, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.