موانع ارتقای پرستاران زن به پست های مدیریتی در بیمارستان «مطالعه موردی: بیمارستان امام خمینی اردبیل»

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 30، شماره: 106
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-30-106_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز مهاجران

Assistant Professor, Department of Educational Management, Urmiya University, Urmiya, Iran

سمیرا درخشانفرد

M.A of Educational Management, Department of Educational Sciences, Mohaghegh Ardebili University, Ardebil, Iran. ( Corresponding author) Tel: ۰۹۱۴۵۹۶۹۱۰۸ Email:s.derakhshanfard@gmail.com

گلستان صیاح

Instructor, PayameNoor University, Urmiya, Iran

آرزو بهبودیان

M.A of Educational Planing, Department of Educational SciencesTabriz Branch, Islamic Azad University, University, Tabriz, Iran

چکیده

چکیده زمینه و هدف: با وجود توانمندی بالای زنان، در بسیاری از عرصه های شغلی شاهد حضور کمرنگ زنان در پست های شغلی مدیریتی هستیم. پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع ارتقای زنان پرستار در پست های مدیریتی انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی و تحلیلی بود و جامعه ی آماری آن، همه پرستاران شاغل زن در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل در سال ۱۳۹۳ بودند که ۱۵۰ نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه موانع ارتقای زنان به پست مدیریتی kattara استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد. یافته ها: در بررسی نقش هر حیطه در روند عدم ارتقاء شغلی، به ترتیب سهم عوامل تبعیض جنسیت ۰۱۳/۹ درصد، کلیشه جنسیت ۲۷۹/۸ درصد، روابط در کار ۱۷۵/۸ درصد، حمایت خانواده ۹۲۴/۵ درصد، تضاد بین کار و فرهنگ ۸۴۲/۵ درصد، سقف شیشه ای ۷۷۵/۵ درصد، حمایت رهبر ۶۶۰/۵ درصد، تفاوت شخصیتی ۶۴۰/۴ درصد، تبعیض در دسترسی به شبکه ۴۳۴/۴ درصد و تضاد بین کار و خانواده ۴۰۴/۴ درصد بود. نتیجه گیری کلی: تبعیض جنسیتی اختلاف قابل توجهی در تسهیم پست های مدیریتی بین مردان و زنان بوجود آورده است. لازمه پر کردن فاصله بین این اختلاف، توجه جدی مدیران و مسئولان به قابلیت های زنان در پست های مدیریتی است. از طرفی دیگر خودباوری زنان، برقراری روابط خوب کاری با زنان و کمک به ایجاد نگرش مثبت در آن ها نسبت به توانایی هاشان، می تواند برخی مسائل و مشکلات را در خصوص ارتقاء زنان به پست های بالاتر مرتفع کند.

کلیدواژه ها

Management Post, Female Nurses, Hospital, پست مدیریتی, پرستاران زن, بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.