چالش های گذر از وب ۲ به وب معنایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بیات

دانشجوی دکترای مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

شقایق صحرایی

استادیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از مهمترین مسائلی که در دنیای امروزی با آن روبرو هستیم، رشد بی وقفه اطلاعات است. در این میان وب امکان دسترسی به میلیون ها منبع بدون توجه به زبان و همچنین موقعیت مکانی و فیزیکی آنها داده است. در واقع موتورهای جستجوی فعلی دارای مشکلات و محدودیت هایی از قبیل نادیده گرفتن بخش پویای وب و دسترسی به محتوای ثابت آن هستند. از طرفی باید به این نکته اشاره کرد که حجم زیادی از این اطلاعات فقط توسط انسانها قابل درک و تحلیل است. در واقع وب فعلی نحوه چیدمان یک صفحه را برای انسان مشخص کرده و به کلماتی که محتوای صفحه را تشکیل می دهند تکیه می کند. وب معنایی به عنوان سومین نسل وب، در پی تعامل بیشتر بین انسان و رایانه بوده و سعی در قابل فهم نمودن پردازش اطلاعات برای ماشین را دارد تا بتواند روابط بین صفحات وب را به گونه ای برقرار سازد که معنا را بازنمایی کند و نه تنها محتوا را به عنوان مجموعه ای از کلمات نامرتبط در یک سند ذخیره می کنند، بلکه معنا و ساختار آنها را نیز رمزگذاری می کنند. این مقاله به بررسی کارکردهای وب معنایی در دنیای واقعی و شناسایی و ارزیابی چالش های موجود در راه توسعه آن پرداخته است. با شناسایی این چالش ها و ارائه راهکارهای مفید جهت برطرف سازی آنها می توان گام بسیار مفیدی در راه توسعه وب معنایی پرداخت.

کلیدواژه ها

وب معنایی، کاربردهای وب معنایی، چالش های وب معنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.