ارزیابی عملکرد مکانیکی بتن پیش آکنده بالاستی از طریق آزمایشات بتن و سنگدانه بالاست
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
- کد COI اختصاصی: ICRARE08_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 371
نویسندگان
دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه بوعلی سینا همدان ایران
چکیده
بتن پیش آکنده بالاستی یکی از رویکردهای نوین اجرای درجای دالخط در خطوط راهآهن است که در آن، بالاست به عنوان سنگدانه درشتبتن ایفای نقش کرده و با تزریق ملات ماسه-سیمان درون آن، میتوان آن را به دالخط تبدیل کرد. این روش را میتوان به راحتی در خطوطگرم راهآهن و علی الخصوص نواحی دارای خرابی از جمله نشست خط بکار برد. با مروری بر ادبیات موضوع، مشخص شد که رفتار مکانیکیاین بتن در مهندسی عمران و با استفاده از سنگدانه های متداول ساخت بتن مورد بررسی قرار گرفته است اما جزئیات طرح مخلوط آن برایکاربرد در خطوط راه آهن منتشر نشده است. در این پژوهش سعی بر آن است تا ضمن معرفی مصالح تشکیل دهنده بتن پیش آکنده بالاستی،با استفاده از آزمایش های اندیس مقاومت فشاری سنگدانه، مقاومت فشاری نمونه های سخت شده مکعبی و استوانه ای بتن و آزمایشاولتراسونیک، طرح های مخلوط تزریق پذیر ملات برای ساخت بتن مورد بررسی قرار گیرند تا بتنی با خواص مکانیکی موردنیاز برای ساختدالخط در شبکه خطوط راه آهن استخراج شود. در انتها با استفاده از تحلیل های گسترده آماری بر روی سنگدانه های بالاست و نمونه هایبتن سخت شده، این نتیجه بدست آمد که ملات با نسبت آب به مواد چسباننده ۳۵ / ۰، عیار سیمان ۸۵۰ کیلوگرم در هر متر مکعب ملات،جایگزینی ۱۰ % میکروسیلیس با سیمان و بدون استفاده از افزودنی منبسط کننده، دارای بیشترین مقاومت فشاری استوانه و مکعبی بوده وهمچنین بتن همگن تری را به لحاظ بافت و ساختار تولید می کند، در نتیجه ملات با طرح مخلوط فوق به عنوان بهینه ترین ملات تزریق پذیربرای کاربرد در خطوط گرم راه آهن معرفی می گردد.کلیدواژه ها
بتن پیش آکنده؛ بالاست؛ راه آهن؛ خط گرم.مقالات مرتبط جدید
- نقش کریدور میانیدر احیای اتصال برای تجارت اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی
- نقش آموزش پرسنل در رقابت پذیری کریدورهای ترانزیتی در پرتو کنوانسیون STCW
- اقنای ترانزیت کالای هند اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت چابهار سرخس
- موفقیت کریدورها: پل زدن جوامع، اقتصادها و پایداری محیطی
- معرفی کریدورهای منطقه ای و بین المللی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.