مقایسه عملکرد الگوریتم های مبتنی بر پایگاه دانش و الگوریتم های ناظرجهت رفع ابهام متون

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE15_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا یمقانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

حسین صدر

عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

یکی از چالشهای موجود در زبانهای طبیعی ابهام در مفهوم کلمات است که منجر به پردازش زبان طبیعی و به تبع آن روش های رفع ابهام خواهد شد. در زبان انسان هر کلمه در موقعیتهای مختلف دارای معانی متفاوتی می باشد. تشخیص مفهوم کلمه برای ماشین برخلاف انسان عملی پیچیده است. زیرا علاوه بر اینکه موقعیت کلمه در جمله را تشخیص می دهد، باید مفهوم آن کلمه که در یک نقش دارای دامنه های معنایی متفاوتی می باشند را براساس کلمه هایی که در اطرافش می باشند بدست آورد. برای آنکه بتوان به مفهوم واقعی کلمات دسترسی پیدا کرد، منابعی بوجود آمده است که در آنها مفاهیم کلمه ها در نقشهای متفاوت و تا حد امکان رابطه مفاهیم و کلمات با یکدیگر مشخص شده است.فرآیند تشخیص مفهوم یک کلمه دارای مراحل کلی بصورت پیش پردازش، استخراج مفاهیم از منبع خارجی، انتخاب مناسب ترین مفهوم می باشد. هر کدام از این بخشها نیز با مسایلی مواجه هستند. در این مقاله معروفترین منابع معرفی شده و سپس روشهای انتخاب مناسب ترین مفهوم شامل الگوریتم های مبتنی بر پایگاه دانش و الگوریتم های باناظر و بدون ناظر مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

پردازش زبان طبیعی، رفع ابهام، مفهوم کلمات، یادگیری بیزین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.