بررسی استانداردهای بانکداری بین المللی از منظر اصول حقوق بین الملل با تاکید بر مبارزه با تامین مالی تروریسم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: ENSCONF07_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شلر شوان محمود آباد

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه - ایران

محمد نوعی قوشچی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه - ایران

چکیده

نظارت و تطبیق معیاری جهت سلامت و پایداری نظام بانکی و بعنوان مهمترین عامل در کارآیی مدیریت و تعیین ریسک حاکم بر روابط موجود بین بانکها و موسسات مالی است و به مجموعه دستورالعمل هایی اشاره می کند که بانکها و موسسات مالی باید به گونه ای عمل کنند که ضمن دستیابی به اهداف خود، همزمان قوانین و چهارچوبهای وضع شده را رعایت نمایند، یکی از مهمترین قوانین حاضر مربوط به کمیته بال است که با افزایش سطح فعالیت های بانکداری بین المللی و ظهور و توسعه فناوری های نوین این کمیته با تدوین استانداردهای مربوطه، با چالش های فرا روی صنعت بانکداری مواجهه و مقابله می نماید. علاوه بر این در صورتی که به اعتبار مالی کشوری خدشه وارد شود، به دست آوردن اعتبار مجدد بسیار مشکل و مستلزم صرف منابع قابل توجهی است، در حالی که می توان از طریق مقابله با پولشویی و کنترل مناسب آن از ایجاد اینگونه مشکلات جلوگیری کرد. پولشویی و تامین مالی تروریسم معمولا به هم مرتبط می باشند. زمانی که قانون توانایی شناسایی و جلوگیری از فعالیتهای پولشویی را داشته باشد، همزمان از «استفاده این وجوه در جهت تامین مالی اقدامات تروریستی» نیز جلوگیری می کند. استفاده و استقبال از کنوانسیون ها و راهبردهای بین المللی از پیش تهیه شده، بسیار مفید جلوه خواهد کرد. اما در عین حال مطابق با مواردی که در این پژوهش مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت، شایدلازم باشد تا با درنظر گرفتن ملاحظات و نکات پیرامون موضوع و مبناهای داخلی کشور، تصمیم گیری ها در جهت امور مربوطه انجام پذیرد. بنظر می آید با توجه به اینکه در هیچ یک از کنوانسیون های پالرمو و CFT و همچنین توصیه نامه گروه ویژه اقدام مالی، حق تعیین «حق شرط» گنجانده نشده است و قیود دولت ایران به مطالبات گروه ویژه اقدام مالی نیز عقلا و منطقا مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت، لذا این امکان وجود دارد که دولت ایران، فارغ از حق شرط هایی که برای خود تعیین نموده است (که هیچکدام پذیرفته نخواهند شد)، به کلیات تعهدات FATF ملزم می گردد و در نتیجه می بایست در مسیر تمامی الزامات و تعهدات و استانداردهای گروه، به طور موثر گام نهد.

کلیدواژه ها

استانداردهای بانکداری، بانکداری بین المللی، اصول حقوق، مبارزه با تامین مالی، تروریسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.